Verottaja jakoi vuoden suurimman rahapotin – varoittaa kierosta verohuijauksesta

Tänään on vuoden euromääräisesti suurin veronpalautusten maksupäivä. 

Verottaja on jakanut tänään veronpalautuksia noin 1,2 miljoonalle suomalaiselle. Veronpalautuspotti on euromääräisesti vuoden suurin, sillä maksuun menee noin 1,2 miljardia euroa. 

Veronpalautukset saajaa kohden ovat keskimäärin heinä–syyskuussa noin 693 euroa, verottaja kertoo. Suurimpia keskimääräisiä palautuksia saadaan Ahvenanmaalla (788 euroa) ja pienimpiä Pohjois-Karjalassa (627 euroa).

Viime palautuksien aikaan elokuussa verottaja maksoi yhteensä 900 miljoonan euron arvosta veronpalautuksia. Tuolloin saajia oli 1,8 miljoonaa suomalaista.

Ei enää yhtä maksupäivää

Verottaja myös huomauttaa, että palautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla.

– Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä, ylitarkastaja Juha Villman neuvoo Verohallinnon tiedotteessa.

Palautusten maksupäivän siirtyminen voi johtua esimerkiksi siitä, että verottaja on saanut uusia verotukseen vaikuttavia tietoja, veronpalautus on voitu ulosmitata tai käyttää muiden verojen maksuun.

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää, vaan niitä maksetaan joka kuukausi heinäkuusta joulukuuhun riippuen siitä, koska asiakkaiden verotus valmistuu. Oman palautuspäivän voit tarkistaa OmaVerosta sekä verotuspäätöksestä.

Älä haksahda huijausyritykseen!

Verottaja varoittaa myös sivuillaan, että sen nimissä liikkuu huijausviestejä, joissa saatetaan luvata veronpalautuksia tai vaatia maksua erääntyneistä veroista.

Verohallinto muistuttaa, ettei se koskaan pyydä henkilökohtaisia tietojasi viestillä. 

– Jos saat tällaisen viestin, älä klikkaa linkkejä tai avaa liitteitä.

Kun hoidat veroasioitasi, muista nämä:

  • Tarkista veroasiasi aina OmaVerosta.

  • Kirjaudu OmaVeroon vero.fi:n kautta.

  • Älä käytä hakukoneiden linkkejä, vaan kirjoita itse selaimen osoitekenttään www.vero.fi. Tarkista, että olet kirjoittanut osoitteen oikein. Vero.fi:stä pääset turvallisesti myös OmaVeroon.

  • Jos olet ottanut käyttöösi sähköisen viranomaispostin eli Suomi.fi-viestit, saat palvelun kautta viestin, kun sinulle on tullut päätös tai kirje OmaVeroon. Verohallinnon lähettämä Suomi.fi-viesti ei koskaan sisällä linkkejä.

Lue myös:

    Uusimmat