Vielä luvassa lunta, mutta kevät lähestyy nopeasti: "Tyytyväisenä katselen ensi viikon säitä"

Lumimyräkkä iskee iltapäiväruuhkaan – katso videolta lisää! 2:37
Tällaisen ennusteen MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi antoi viikonlopun säälle.

Lauantaina maan itä- ja pohjoisosaan levittäytyy lumisateita, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Sää kuitenkin selkenee päivän mittaan lännestä alkaen.

Päivällä etelässä ja maan keskiosassa lämpötila on nollan ja viiden asteen välillä, Lapissa pakkasen puolella. Lämpimintä on etelässä.

Lauantain ja sunnuntain välinen yö on selkeä. Lapissa yöpakkaset voivat olla jopa 20 pakkasateen tietämillä.

Sunnuntaina lännestä tulee sadealue, joka liikkuu puolen päivän jälkeen itään ja pohjoiseen. Etelässä ja lännessä sade tulee vetenä. Lämpötilat ovat viiden ja kuuden asteen välillä lämpimimmillä alueilla.

Päivällä Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa voi sataa jonkin verran lunta. Illalla sade muuttuu vetisemmäksi. Myös pohjoisessa voi sataa päivällä lunta.

Kevät saapuu ensi viikolla?

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Iiris Viljamaan mukaan ensi viikolla sateet tulevat lähinnä vetenä. Viikonlopun aikana sataneet lumet voivat siis saada kyytiä jo ensi viikolla. Jos sää jää poutaiseksi, voi etelässä lämpötila nousta maanantaina 10 asteen tietämille.

Kymmenen asteen lukemiin voidaan päästä useampana päivänä. Pohjoisessa voi kuitenkin olla edelleen yöpakkasia.

Tuleeko kevät siis ensi viikolla?

– Ilmatieteen laitos ei ennusta varsinaisesti vuodenaikoja, mutta ihan tyytyväisenä katselen ensi viikon säitä, Viljamaa sanoo.

Viljamaan mukaan lämpötilan vaihtelut eri vuorokaudenaikoina ovat vuodenajalle tyypillisiä. Lumisateetkaan eivät ole poikkeus.

– Ei ole tavatonta, että lunta tulee huhtikuussakin.

Allergikot pärskivät taas – siitepölymäärät lisääntyneet huimasti lämmenneen sään ansiosta 6:49
Millainen vuoden 2024 siitepölykaudesta on tulossa ja miten siedätyshoito auttaa allergioihin? Siihen etsittiin vastausta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat