Vihreät linjasi moniavioisuuden tunnustamisesta puoluekokouksessaan

Vihreät ei ryhdy vielä ajamaan moniavioisten suhteiden tunnustamista lainsäädännön kautta. Puoluekokous linjasi kuitenkin vihreiden nuorten ja opiskelijoiden aloitteen pohjalta, että kaikkien suhteiden pitää perustua osapuolten vapaaehtoisuuteen ja että monisuhteisia kumppanuuksia ei pidä kohdella yhteiskunnassa tai lainsäädännössä syrjivästi.

Puheenjohtaja Sofia Virta totesi, että vihreät ovat yhdenvertaisuutta ajava puolue, mutta että monisuhteisiin kumppanuuksiin liittyvissä kysymyksissä on vielä paljon selvitettävää.

– Puheenjohtajana näen niin, että me olemme liberaali puolue, joka ajattelee, että jokaisella ihmisellä pitää olla oikeus elää juuri hänelle sopivassa ihmissuhteessa, oli se minkälainen tahansa – kunhan se pohjautuu suostumukseen ja vapaaehtoisuuteen, ei minkäänlaiseen pakottamiseen ja toisen alistamiseen, Virta sanoi.

Virta huomautti, että vihreät hyväksyi myös aloitteen pakottavan kontrollin kriminalisoimisesta.

Ei vielä päätöstä välikysymyksestä

Virta kommentoi myös SDP:n kaavailemaa välikysymystä vientivetoisesta palkkamallista. Vihreät ei ole vielä tehnyt päätöstä lähtemisestä mukaan välikysymykseen, mutta Virta totesi tehneensä paljon työtä naisvaltaisten matalapalkka-alojen kanssa.

– Olen erittäin pettynyt hallituksen päätöksiin edistää vientivetoista palkkamallia ja sitä kautta lukita nämä alat palkkakuoppaan. Tervehdin tätä SDP:n aloitetta mielenkiinnolla. Alustavia keskusteluja on käyty, mutta ei ole vielä linjattu.

– Vihreät haluaa kyllä saada torjuttua tämän vientivetoisen palkkamallin etenemisen.

 

Lue myös:

    Uusimmat