Vihreiden Virta ihmettelee, miksi RKP jatkaa Orpon hallituksessa – "Rasisminvastainen kampanja oli ehto heidän jatkolleen"

Sofia Virta kyseenalaistaa RKP:n hallituksessa jatkamisen.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ihmettelee puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä, miten on mahdollista etteivät kaikki hallituspuolueet olekaan valmiita sitoutumaan yhteiseen rasisminvastaiseen kampanjaan.

– Meillä on tilanne, jossa toiseksi suurin hallituspuolue ei itse sitoudu oman hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan. Herää kysymys, että missä on pääministeri Petteri Orpon johtajuus. Onko sitä lainkaan jäljellä? Virta ihmettelee.

Viime kesän rasismikohun jälkeen RKP jatkoi hallituksessa, koska kaikki puolueet totesivat silloin sitoutuvansa hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan.

– Herää myös kysymys, minkä takia RKP jatkaa hallituksessa. Käsittääkseni heille kynnyskysymys viime kesän rasismiskohussa oli, että kaikki puolueet ovat mukana, kun tämä kampanja käynnistetään.

Kampanjan nimi "Puhumme teoin" on myös kyseenalainen vihreiden mukaan.

– Hallituksen päätökset eivät edistä työperäistä maahanmuuttoa, muistutti Virta.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen on huolissaan hallituksen lähettämästä viestistä.

– Jos ihmiset kokee, että heitä ei kaivata tai haluta tähän maahan. Niin Teknologiateollisuuden tai peliteollisuuden osaajilla, heillä on 10-20 maata, joista he voivat valita minne he asettuvat. Silloin on hyvin vaikeaa saada heitä lähtemään tänne pohjan perukoille tuomaan suomalaisille yhtiöille sitä osaamistaan, sanoi Tynkkynen.

Lue myös:

    Uusimmat