Vihreiden Sofia Virta: "Teemme hartiavoimin töitä kaataaksemme hallituksen"

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virran mielestä hallituksen politiikka näyttää sekavalta, huonosti käsikirjoitetulta sketsiltä.

Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Sofia Virran mukaan hallitusta pitää haastaa siitä, ymmärtääkö se suomalaisten arkea.

– Onko pääministeri Orpo tavannut yhtäkään näistä ihmisistä, joiden arjen peruspalikoista hallitus on päättänyt leikata? Virta kysyi puheessaan vihreiden puoluevaltuustolle.

Vihreiden puheenjohtaja viittasi omaan taustaansa ja mietti jopa, pitääkö hallitus häntä itseäänkin pohjimmiltaan laiskana.

Fakta kun on, että jos en olisi kansalaisten luottamuksella eduskuntaan päässyt, olisin hometalon velkojen kanssa kipuileva, lähisuhdeväkivaltaa kokenut sote-alalla työskentelevä yksinhuoltaja ja monen hallituksen tekemän leikkauksen kohde.

Virta on kertonut julkisuudessa kokeneensa lähisuhdeväkivaltaa ja kokeneensa suuria taloudellisia tappioita hometalon takia.

"Ei perussuomalaiset halua näitä ongelmia ratkoa"

Virta esitti puheessaan rajua kritiikkiä hallitukselle. Vihreiden omia ratkaisuja hän toi esille hyvin rajallisesti.

Päähallituspuolueista perussuomalaiset ei Virran arvion mukaan edes halua ratkoa esimerkiksi katuturvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Perussuomalaisten äänestäjien vilpittömyyteen Virta uskoo, mutta puolueen johtajiin ei.

Ei perussuomalaiset halua näitä ongelmia ratkoa. Heidän kannatuksensa perustuu niihin.

Kokoomus puolestaan hyötyy Virran mielestä siitä, että suomalaiset eivät luota julkisiin terveyskeskuksiin.

– Pääministeri tuskin menettää sekuntiakaan unta pohtien, miten saisi terveyskeskukset ja julkiset palvelut toimimaan. Pääasia, että pörriäiset pörrää, paitsi ei siellä metsässä, josta puut hakattiin kädenpuristuksista huolimatta, Virta julisti.

– Me teemme hartiavoimin työtä kaataaksemme tämän hallituksen. Vain silloin Suomella on mahdollisuus valoisampaan tulevaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat