Vihreät: Syksyn tavoitteenamme on kaataa Orpon hallitus, joka keskittyy Suomen edun sijaan oman vallan maksimoimiseen

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta iski eduskuntaryhmän kesäkokouksessa suoran tavoitteen politiikan syyskaudelle: Petteri Orpon hallitus on kaadettava.

– Hallituksen päätökset laajasti eri politiikan saroilla on Suomelle haitallisia. Suomen kokonaisedun sijaan hallituspuolueet keskittyvät oman vallan maksimoimiseen liitossa, jossa kokoomus hyväksyi epäinhimillisen maahanmuuttopolitiikan ja perussuomalaiset hyväksyivät pienituloisilta leikkaamisen saadakseen tehdä epäinhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa, Virta sanoi Lappeenrannassa.

Virta pitää myös hallituksen väitteitä sote-alan ongelmien syistä bluffauksena.

– On aika paljastaa hallituksen sotebluffi: väite, että kaikki sosiaali- ja terveyspalveluiden ongelmat johtuisivat sote-uudistuksesta ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. On bluffausta väittää, että leikkaamalla hoitojonoista saataisiin säästöjä aikaan. Sairaudet eivät odottelemalla katoa, mutta niiden hoito kallistuu. Hoitojonoista leikkaamalla säästöä saadaan vain, jos ihmisiä kuolee – ja tätä ei taatusti kukaan halua, Virta tiivisti.

Virta toivoo hyvinvointialueille työrauhaa taloutensa sopeuttamiseksi.

– Kyseessä on ollut Suomen historian suurin organisaatiouudistus ja on hölmöyttä kuvitella, että se olisi tullut yhdellä kaudella valmiiksi. Korjauksia malliin tarvitaan, mutta säästöjen hakemiseen pitäisi antaa hyvinvointialueille pidempi aika, Virta linjasi

Virta kertoo vihreiden tiedotteessa olevansa erityisen huolissaan lasten ja nuorten tulevaisuudesta, jota hallituksen talous- ja ympäristöpolitiikka hänen mielestään nakertaa.

– Vetoan, että koko yhteiskunta havahtuisi siihen, mitä lasten ja nuorten arjessa tapahtuu.  Lapset eivät ole vastuussa itsestään. Hallitukselta puuttu täysin kokonaiskuva siitä, mistä turvallinen lapsuus ja ehjä nuoruus rakentuu, Virta sanoo.

– Lupasin aikoinaan lastensuojelussa, etten ole hiljaa ennen kuin muutosta tapahtuu ja tuon lupauksen aion pitää. Vihreät tulevat tästä hetkestä itsenäisyyspäivään saakka esittämään hallitukselle joka viikko yhden ratkaisun toiveikkaamman lapsuuden ja nuoruuden rakentamiseksi, Virta päättää.

Lue myös:

    Uusimmat