Viisi maailman karmivinta matkakohdetta: Täällä vierailee vain omalla vastuulla

Jos matkailu avartaa ja ripaus kauhua terävöittää aistit, mitä tapahtuu, kun nämä kaksi yhdistetään?

Maailmasta löytyy varmasti loputon määrä karmivia tarinoita ja paikkoja, joissa vanhat legendat ovat jääneet elämään. BBC kokosi yhteen viisi karmivinta maailman kolkkaa, jotka nostattavat kylmiä väreitä – ja syystä.

Astuisitko saarelle, jonka jokaiselle neliölle mahtuu ainakin yksi myrkyllinen käärme? Tai vierailisitko temppelissä, jonka valta on jo vuosikausia kuulunut kymmenille tuhansille lattioilla vilistäville rotille?

1. Jäätikköjärvi täynnä ihmisluita

Vuonna 1942 Himalajan vuoristossa vaeltanut retkeilijä törmäsi karmeaan näkyyn Intian Roopkund-järvellä eli niin kutsutulla Luurankojärvellä: matalaa järveä ympäröivät nimittäin joka kesä lumien sulaessa sadat luurangot.

Retkeilijän löytäessä ihmisten jäämistöt osassa oli edelleen jäljellä lihaa ja hiuksia. Mikä kumma oli surmannut satoja ihmisiä?

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Sekä paikalliset asukkaat että antropologit ovat spekuloineet tahoillaan syitä massakuolemassa. Esille nousi erilaisia teorioita epidemioista massaitsemurhiin.

Vuoden 2004 tutkimus paljasti, että luurangot olivat niinkin kaukaa kuin 800-luvulta. Luurangot olivat 200–300 ihmisen jäännöksiä silloin eläneestä heimosta. Tutkimuksessa selvisi, että kaikki olivat kuolleet samalla tavalla päähän ammuttuihin vammoihin.

Yhä edelleen matkailijat voivat todistaa karmivaa näkyä joka kesä.

2. Käärmesaari kuhisee tappavia matelijoita

Brasiliaan kuuluva Ilha da Queimada Grande eli Käärmesaari sijaitsee 33 kilometrin päässä Sao Paulosta ja nimensä mukaisesti kuhisee myrkyllisistä käärmeistä.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Saarella asustaa arviolta 4000 kultakeihäskäärmettä. On arvioitu, että jokaiselle neliömetrille mahtuu yksi käärme. Lajike kasvaa noin puolen metrin mittaiseksi.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Uhanalaisen lajin myrkky kirjaimellisesti sulattaa ihmislihaa, jos ihminen joutuu käärmeen puraisemaksi. Siksi, ja myös suojellakseen lajia, Brasilian merivoimat sulkivat saarelle pääsyn 1920-luvulla. Nykyisin pääasiassa vain tutkijat pääsevät luvan kanssa vierailemaan saarella.

3. Temppeli rottien vallassa

Intiassa sijaitseva hindutemppeli nimeltään Karni Mata on koti 20 000 mustarotille. Tuhannet pyhiinvaeltajat sekä uteliaat turistit vierailevat temppelissä vuosittain saadakseen pyhien rottien siunauksen.

Tarinan mukaan hindujumalan ottopojan kuollessa lampeen, kuoleman jumalalta pyydettiin, että poika sekä muut hänen kastiinsa kuuluvat uudelleen syntyisivät rottana. Rottia ruokitaan myös temppelin työntekijöiden sekä rukoilijoiden toimesta.

4. Helvetin portti

Vuonna 1971 Neuvostoliiton tutkijaryhmä pystytti öljynporauslautan keskelle Turkmestanissa sijaitsevaa Karakum-aavikkoa.

Öljynporauslautan alla oli kuitenkin jättimäinen maakaasualue, joka vajosi kraatteriin vieden mukanaan sekä öljynporauslautan että tutkijaryhmän. Tutkijoiden pelätessä myrkyllisten metaanikaasujen leviämistä, he päättivät sytyttää kraatterin tuleen toivoen sen sammuvan itsestään muutamien päivien kuluessa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

”Helvetin portiksi” kutsuttu 70 metriä leveä ja 30 metriä syvä kraatteri näyttäisi siltä, ettei se tule koskaan sammumaan. Uskaliaimmat matkailijat jopa leiriytyvät kraatterin läheisyyteen kokeakseen maanpäällisen helvetin tunnelman.

5. Kuiskaavien nukkejen saari

Meksikon Isla de las Munecas eli Nukkesaari on kuin kauhuelokuvasta. Tarinan mukaan paikallinen tyttö hukkui Xochimilcon kanaalin vuosikymmeniä sitten. Tämän jälkeen nykyisen Nukkesaaren rantaan alkoi huuhtoutua nukkeja. Saarella työskentelevä huoltomies alkoi ripustaa nukkeja puihin tytön muistoksi.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Paikalliset sanovat, että tytön sielu elää nukeissa ja kertovat kuulleensa nukkejen kuiskuttelevan keskenään. Tarina ei kuitenkaan lopu tähän. Noin 50 vuotta myöhemmin eli vuonna 2001 myös huoltomies hukkui samaan kanaaliin kuin tarinan tyttö.

Yhä edelleen turistit vierailevat saarella ja toiset tuovat mukanaan myös omia nukkejaan ripustettavaksi puihin.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat