Yksi saari hävisi kartalta, toinen saastui asekokeista, kolmannen huhutaan olevan ulkoavaruuden olioiden tekosia – listasimme maailman yhdeksän mystisintä saarta

2:10img
Katso video: Tässä tulee maailman yhdeksän mystisintä saarta
Julkaistu 28.07.2019 06:47(Päivitetty 28.07.2019 18:55)
Toimittajan kuva
Juho Lauri

juho.lauri@mtv.fi

Toimittajan kuva

Mikael Mikkonen

mikael.mikkonen@mtv.fi

MTV Uutiset esittelee yhdeksän erikoista saarta, joita peittää iso mystisyyden verho.

Maapallolta löytyy monta mystisiä saaria, minkä historiaa ihmiset eivät ole pystyneet täysin selittämään. Miksi esimerkiksi Meksikonlahdella sijainnutta Bermejaa ei ole enää olemassa? Miten sadat painavat Moai-patsaat päätyivät Pääsiäissaarille? Miten Pakistaniin syntyi maanjäristyksen myötä pieni saari?

Listasimme yhdeksän saarta, jotka onnistuvat häkellyttämään mystisyydellään.

Bermeja, Meksiko

bermeja

Espanjalaiset tutkijat löysivät 1700-luvulla Bermejan saaren, joka piirrettiin myös aikoinaan Keski-Amerikan karttoihin. Meksikonlahden eteläpuolella sijainnutta saarta ei kuitenkaan enää löydy lainkaan ja se on saanut ihmiset kummastuneeksi.

Bermajan saaren häviämisestä on esitetty useita teorioita. Osa pitää Bermejan saarta pelkkänä karttavirheenä, osa taas luulee sen joutuneen luonnonkatastrofin riepottelemaksi. Villeimmissä teorioissa saaren uskotaan joutuneen Yhdysvaltain pommittamaksi.

Bermejan saari ilmoitettiin virallisesti kadonneeksi vuonna 1997.

Ostrov Vozroždenija, Araljärvi

ostrov

Ostrov Vozrozdenija on ennen Neuvostoliitolle kuulunut saari, joka sijaitsee nykyisin Kazakstanin ja Uzbekistanin rajalla. Saari muuttui järven kuivumisen vuoksi myöhemmin niemeksi.

Ostrov Vozrozdenija tunnettiin aikoinaan alueena, jossa Neuvostoliitto teki laajoja biologisia asekokeita. Tutkimuslaitos testasi saarella muun muassa bakteerien vaikutusta eläimiin.

Neuvostoliiton tekemät kokeet riepottelivat saaren huonoon kuntoon ja lopulta ympäristökatastrofin partaalle. Paikkaa pidetään edelleen terveydelle vaarallisena ja isona Araljärven saastuttajana.

Bannermanin saari, Yhdysvallat

25.C5T779

New Yorkin kaupungin rannikolle, noin 80 kilometrin päässä sijaitsevalle Bannermanin saarelle on rakennettu linna skottilaistaustaisen liikemiehen, Frank Bannerman VI:n toimesta.

Jättiomaisuuden sotatarvikkeiden ylijäämäkaupalla tehnyt Bannerman osti saaren vuonna 1900 aikeissaan varastoida kaikki ylimääräiset tuotteensa, johon kuului muun muassa ruutia.

Elokuussa vuonna 1920 valtava määrä ruutia räjähti saarella ja vaurioitti linnan rakenteita.

Saari on nykyisin New Yorkin osavaltion hallussa ja sinne järjestetään vuosittain opastettuja turistikierroksia.

Zalzala Koh, Pakistan

Zalzala Koh

Vuonna 2013 Pakistanissa tapahtunut valtava maanjäristys aiheutti yhteensä 39 ihmisen kuoleman. 

Hämmentävää tapahtuneessa oli se, että Pakistanissa sijaitsevan Gwadarin sataman läheisyyteen ilmestyi maanjäristyksen vaikutuksesta pieni mutasaari. Maanjäristyssaareksikin kutsuttu paikka oli halkaisijaltaan sata metriä ja se oli merenpinnasta yhdeksän metrin korkeudessa.

Erikoista on, että Nasan satelliittien mukaan saari on viime aikoina hävinnyt Pakistanin läheisyydestä kokonaan. 

Floating Eye Island, Argentina

floating 2

Campanan ja Zaratesin kaupunkien välimaastossa, Parana Deltassa sijaitseva kelluva saari on harvinaisen erikoinen ilmestys.

Kelluvaksi silmäksi kutsuttu saari on halkaisijaltaan 120 metrin kokoinen ja se kelluu ympyrän muotoisessa paikassa keskellä erämaata.

Kun paikkaa tarkastelee ilmasta katsottuna, tuo se mieleen kuun sirpin. Villeimmät huhut kertovat, että saari olisi ulkoavaruuden olioiden tekosia.

Sokotran saari, Jemen

Socotra

Jemenille kuuluva, Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu Sokotran saari on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan.

Arabianmerellä sijaitsevalla saarella elää paljon kotoperäisiä kasvi- ja eläinlajeja. Saari on tunnettu muun muassa lohikäärmeen veripuuksi kutsutusta puusta, jonka punaista pihkaa on käytetty pitkään muun muassa lääkkeenä ja suitsukkeena.

Kolmasosaan Sokotran kasvistosta ei törmää missään mualla kuin kyseisellä saarella.

Jotkut väittävät, että Raamatussa mainittu paratiisiksi kutsuttu Eedenin puutarha olisi voinut sijaita Sokotralla.

Diego Garcian saari, Intian valtameri

diego island

U-kirjaimen muotoinen Diego Garcia on täydellisten hiekkarantojen ja trooppisten viidakkojen peittämä atolli Intian valtamerellä. Atollin keskellä sijaitsee laguuni, jossa esiintyy monia eksoottisia kalalajeja.

Diego Garcia oli ennen kahdentuhannen alkuperäisasukkaan, chagosilaisen koti. Iso-Britannia päätti vuonna 1973 kuitenkin pakkomuuttaa alkuperäisasukkaat muille saarille, koska saarelle oli määrä perustaa Yhdysvaltojen sotilastukikohta.

Jotkut väittävät Yhdysvaltojen pitävän saarella myös salaista vankileiriä. Amerikan viranomaiset ovat kuitenkin kiistäneet tämän.

Partridgen saari, Kanada

Comiccon

Kanadassa New Brunswickin provinssissa sijaitsevaa Partridgen saarta alettiin pitää sairaiden karanteenipaikkana vuonna 1830. Saarelle kiidätettiin Kanadaan saapuvat maahanmuuttajat, koska heidän epäiltiin tuovan mukanaan maahan ikäviä sairauksia.

Monet saarelle tuodut maahanmuuttajat olivat vakavasti sairaita. Saarella kuoli muun muassa koleraan, isorokkoon, pilkkukuumeseen, tuhkarokkoon ja tulirokkoon sairastuneita ihmisiä. 

Hyvin pian huomattiin, että Partridgen saari alkoi käydä liian pieneksi valtavalle maahanmuuttajamassalle. Sairauksiin kuolleiden ihmisten ruumiita päätettiinkin lopulta alkaa haudata valtaviin massakuoppiin.

Huhujen mukaan saarella kasvanut intensiivisen vihreä nurmi johtui siitä, että kuolleiden ihmisten luut mullan alla olivat ravinneet sitä.

Pääsiäissaaret, Chile

easter island

Chilelle kuuluva Tyynenmeren saari on kuuluisa sadoista mystisistä Moai-patsaistaan, jotka ovat peräisin 1200-luvulta.

Patsaiden tarkoitusta on tutkittu vuosikausia ja niillä on luultu olevan jonkinlainen rituaalinen yhteys muinaisen uskonnon kanssa.

Binghamtonin yliopiston tutkijat taas ovat viime aikoina tulleet siihen johtopäätökseen, että patsaat voisivat viestiä mahdollisesti juomaveden sijainnista.

Oli patsaiden oikea selitys sitten mikä tahansa, löytyy Pääsiäissaarelta paljon sellaisia asioita, mitä emme pysty vielä nykypäivänä täysin selittämään.

Lähde: Listverse

Tuoreimmat aiheesta

Matkailu