Ville Peltosen poika avautuu dopingkohustaan – farssi tuli päätökseen

Ville Peltosen poika Aleksi Peltonen on päässyt takaisin HC Davosin joukkueen mukaan. Hän kertoo, millaista oli olla sivussa väärin perustein yli kuukauden ajan.

Peltonen, 25, hyllytettiin vain kahden pelin jälkeen Sveitsin liigassa syyskuun puolivälissä, koska hänen dopingnäytteestään löydettiin insuliinia. Tässä tapauksessa insuliinin käyttö oli sallittua, sillä Peltonen sairastaa diabetesta.

Ongelma oli, että Peltosen joukkue oli unohtanut toimittaa tiedot sairaudesta antidopingviranomaisille. Peltonen joutui olemaan täysin sivussa joukkueen toiminnasta yli kuukauden ajan. Hän ei saanut aluksi mennä edes joukkueen tiloihin, mutta Davos teki myöhemmin poikkeuksen, jotta Peltonen pystyy edes harjoittelemaan itsekseen.

– Epävarmuus oli vaikeaa. En tiennyt kauan tässä kestää, joten menin päivä kerrallaan, Peltonen kertoo Blickin mukaan.

Peltonen kertoo luistelleensa kierroksia kaukalossa. Sen lisäksi hän pyrki parantamaan teknisiä asioita luistelussa. Myös kiekko sai kyytiä.

– Lauoin varmasti 300 laukausta päivässä.

Epätietoisuudesta huolimatta Peltonen koitti pysyä positiivisena.

– Jotkut loukkaantuneet pelaajat eivät pääse edes jäälle. Minä olin terve ja sain onneksi harjoitella.

Tukea on löytynyt vaikeina aikoina joukkuekavereilta ja perheeltä. Erityisesti kaksoisveli Jesper on ollut tukena.

– Puhun Jesperin kanssa joka päivä facetime-puhelun. Hän auttoi minua ja antoi harjoitteluvinkkejä.

Peltosen toimintakielto päättyi viime lauantaina, kun Sveitsin antidopingviranomaiset myönsivät Peltoselle peliluvan ja toimintakielto poistettiin. Prosessi oli pitkä ja mutkikas, jonka aikana Maailman antidopingtoimisto Wadan kanssa käytiin pitkää konsultaatiota.

– Olen vain onnellinen päästessäni joukkueen mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat