Ville sukelsi elottoman pikkulapsen pintaan metrien syvyydestä – presidentti Stubb palkitsi sankarin

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Markku Tervahauta luovutti tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin tänään Kuopiossa Ville Aflechtille.

– Kyllä tämä hiljaiseksi vetää ja hienolta tuntuu, totesi Ville Aflecht saamastaan huomionosoituksesta hengenpelastusmitalia vastaanottaessaan.

Sankariteko tapahtui kesällä 2023, kun Aflecht oli ollut lapsensa kanssa rannalla. Pieni tyttö oli tullut kertomaan hänelle toisen lapsen vajonneen veden alle laiturin päässä, jossa oli arvion mukaan noin neljä metriä vettä. 

Aflecht oli sukeltanut laiturin päästä veteen, ja löytänyt pohjaan vajonneen lapsen toisella sukelluskerralla. Hän toi elottoman lapsen pintaan ja ulkopuoliset auttoivat lapsen laiturille. Maallikkoelvytys oli aloitettu heti, jonka seurauksena alle kouluikäinen lapsi alkoi virota. 

Lapsi kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon. 

Hengenpelastusmitali on tunnustus erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella.

Esityksen mitalista teki Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Lue myös: