Voimalinjoja vahingoitettu Ylivieskassa – poliisi epäilee syyksi metsästäjien laukauksia

Ylivieskassa on syksyn aikana vahingoitettu voimalinjoja, kertoo poliisi. Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja molemmista tapauksista.

Poliisille on tehty ilmoitus kahdesta voimalinjavauriosta Ylivieskassa. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan voimajohdon virtajohdinta on vahingoitettu Isonevalla, Ylivieskan lentokentän koillispuolella. Vahinko havaittiin 18. lokakuuta. Poliisi tutkii tapausta vahingontekorikoksena, mutta nimike saattaa tutkinnan aikana muuttua.

Ylivieskassa on sattunut myös toinen vastaavanlainen tapaus. Liiankankaan metsätien lähellä olevassa maastossa todettiin johtovaurio 2. lokakuuta. Tässä tapauksessa vaurioitui valokuituja sisältävä ukkosjohdin.

Poliisi epäilee vaurioiden syntyneen, kun joku on ampunut lintuja. Poliisin mukaan molemmat vauriot ovat aiheuttaneet paljon työtä ja rahassa mitattuna merkittävää vahinkoa.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä molemmista rikoksista. Tietoja voi antaa soittamalla Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai Ylivieskan palvelupäivystyksen puhelinnumeroon 0295 416 409.

Poliisi myös muistuttaa, että metsästäjällä on vastuu huolehtia siitä, ettei laukaus aiheuta vaaraa tai vahinkoa kenenkään omaisuudelle.

Lue myös:

    Uusimmat