Vornanen saattaa jatkaa kansanedustajana vielä vuosia – tässä syy

Suostuuko Vornanen jättämään eduskunnan? Konkaritoimittaja: ”En todellakaan usko” 3:19
KATSO VIDEO: Tällaiset välit Timo Vornasella on perussuomalaisten johtoon, arvioi politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.

Helsingin keskustassa ampumisesta epäilty perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen tuskin suostuu vapaaehtoisesti eroamaan eduskunnasta, arvioi pitkän linjan politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.

Perussuomalaiset käsittelee tänään Vornasen erottamista puolueen eduskuntaryhmästä.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Hämäläinen uskoo, että Vornanen joutuu lähtemään, mutta jatkaa kansanedustajana omassa eduskuntaryhmässään.

– En todellakaan usko, että hän lopullisesti luopuu (eduskunnasta). Eilinen Mari Rantaselle tullut vastaus kertoi mielestäni aika paljon Vornasen mielialasta.

Virkavapaalla poliisin tehtävästä oleva Vornanen vastasi eilen sisäministeri Mari Rantasen (ps.) vappupuheeseen sosiaalisessa mediassa.

Rantanen kommentoi puheessaan Vornasen toimintaa ääliömäiseksi.

Vornanen kritisoi sitä, että Rantanen liittyi hänen mielestään "julkisten lynkkaajien" joukkoon.

Hämäläinen huomauttaa, ettei eduskunta voi erottaa Vornasta ennen kuin tapaus on käsitelty oikeudessa.

– Tässä on vuoden parin mittainen oikeusprosessi edessä. Se menee käräjäoikeuteen, ehkä hovioikeuteen ja vasta sen jälkeen eduskunta pystyy arvioimaan, mikä Vornasen mahdollisuus jatkaa kansanedustajana on. Siihen asti hän on kansanedustajana.

Lue myös:

    Uusimmat