Webber katuu nyt "australialaista sarkasmiaan"

Red Bull -kuski Mark Webber on julkaissut kotisivuillaan tiedotteen, jossa hän myöntää katuvansa nyt puheitaan Britannian GP-viikonlopun aikana.

Silverstonessa Webber vihjaili tallin suosivan Sebastian Vetteliä, jolle annettiin uusi etusiipi Webberin autosta ennen aika-ajoa. Webber sanoi muun muassa, ettei hän olisi tehnyt Red Bullin kanssa jatkosopimusta, jos olisi tiennyt joutuvansa kakkoskuskiksi.

- Välillä tulee taiston tiimellyksessä sanottua asioita, joita ei jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt sanoa, Webber myönsi.

Webber sivalsi tallia myös voittonsa jälkeen toteamalla, että "ihan hyvin kakkoskuskilta".

- Kommenttini radiossa kisan jälkeen olivat esimerkki australialaisesta sarkasmista - parhaimmillaan tai pahimmillaan, tulkinnasta riippuen, Webber puolustautui.

Red Bull perusteli Vettelin suosimista sillä, että saksalainen oli ennen Britannian GP:tä Webberin edellä MM-pisteissä. Australialaiskuskin mukaan Red Bull on nyt tehnyt pelisäännöt selväksi kummallekin kuljettajalle.

- Ymmärrän luonnollisesti, miksi tallin on jossakin tilanteessa suosittava MM-pisteissä edellä olevaa kuljettajaa, mikäli resurssit riittävät vain jommankumman tukemiseen.

- Olemme käyneet kisaviikonloppua läpi tehtaalla ja puhdistaneet ilmapiiriä. Nyt olemme tehneet selväksi, että jos vastaava epätodennäköinen tilanne tulee eteen, etusijalla on se kuljettaja joka on edellä MM-pisteissä, Webber jatkoi.

Red Bull -kuskien eripura nousi ensimmäisen kerran esiin, kun tallikaverukset kolaroivat Turkin GP:ssä toukokuussa. Webber korostaa olevansa hyvää pataa sekä tallipäällikkö Christian Hornerin että Vettelin kanssa.

- Kunnioitus tallin sisällä pätee myös kuljettajiin. Minulla on on hyvä kuljettaja tallikaverinani enkä haluaisi, että mikään olisi toisin. Minä ja Seb emme ole vihollisia. Me vain haluamme antaa kaikkemme ja tehdä parasta mahdollista työtä itsemme ja tallin eteen, Webber sanaili.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat