Wendy Wisnerin mukaan yhteiskunnan olisi jo aika ymmärtää, että synnytyksenjälkeinen "löllömaha" on normaali asia, jota ei tarvitse hävetä.
Katri Koli, 39, ei tullut koskaan raskaaksi lukuisista koeputkihedelmöityksistä huolimatta. Videolla hän kertoo tarinansa.
– Tässä idea. Entä jos sen sijaan, että puhumme "vartalon saamisesta takaisin" synnytyksen jälkeen, alkaisimme juhlia kaikkia niitä uskomattomia asioita, joita kehomme tekivät tuodessaan uutta elämää maailmaan, Wendy Wisner kirjoittaa Scary Mommy -sivustolla.
Hän otsikoi tekstinsä "on jo aika hyväksyä, että röllykkämaha on normaali asia."
"Lasten saaminen muuttaa naisen vartalo pysyvällä tavalla"
Wisnerin mukaan litteän vatsan tavoittelemisen sijaan tuoreen äidin kannattaisi keskittyä siihen, miten voimakkaaksi tai pystyväksi itsensä tuntee.
Take back postpartum -tili esittelee raskauden- ja synnytyksenjälkeisiä vartaloita. Jos kuva ei näy, katso se täällä.
– Ja entä, jos – tiedän, tämä on vaikea juttu – me kaikki hyväksyisimme, että lasten saaminen muuttaa naisen vartaloa pysyvällä tavalla, ja mitä tahansa sitten teemmekin, suurin osa meistä ei enää koskaan tule näyttämään samalta kuin silloin, kun ei vielä ollut saanut lapsia? Ja entä, jos se olisi okei?
"Et ole sama ihminen kuin ennen vauvaa"
Wisnerin mukaan häpeä kulkee syvällä monien naisten mielessä. Hän huomauttaa, että monilla naisilla on ”pussi” vatsassaan kuukausia, jopa vuosia synnytyksen jälkeen.
– Tai ehkä vatsasi ei koskaan palaudu sellaiseksi kuin ennen vauvaa, koska arvaa mitä? Sinä et ole sama ihminen kuin ennen vauvaa. Sinulla on luultavasti myös venynyttä ihoa, joka ei myöskään mene mihinkään. Ja raskausarvet? Joo, ne haalenevat, mutta ovat siinä silti, Wisner sanoo.
Take back postpartum -tili esittelee raskauden- ja synnytyksenjälkeisiä vartaloita. Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Hän huomauttaa, ettei suurikaan määrä treeniä luultavasti poista vatsan taikinamaisuutta tai arpia.
– Röllykät, jopa pysyvät, ovat osa tonttiasi, kun olet saanut lapsia.
Älä ajattele, ettei raskaus ollut "mitään"
Äitien tulisikin tuntea olonsa hyviksi ja voimakkaiksi: kykeneviksi leikkimään lastensa kanssa loukkaantumatta tai kipeytymättä. Treenaaminen pelkän ulkonäön vuoksi on myös hyväksyttävää.
– Mutta minusta meidän kaikkien täytyy olla realisteja sen suhteen, mikä meille on mahdollista ikämme, geenimme ja sen suhteen, miten kehosi reagoi, kun kannoit 3–4-kiloista vauvaa yhdeksän kuukautta. Tarkoitan vain, että haloo? Ajattelet, että se ei ollut mitään, ja että kehosi pitäisi vain olla tasan samanlainen kuin ennen, ennen kuin tuo valtaisa tapaus sattui?
Take back postpartum -tili esittelee raskauden- ja synnytyksenjälkeisiä vartaloita. Jos kuva ei näy, katso se täällä.
"Kehon rakastaminen on prosessi"
Wisner kehottaakin kaikkia äitejä nauttimaan raskaudenjälkeisistä kehoistaan huolimatta siitä, miten kauan raskaudesta tai synnytyksestä on.
– Hyväksytään se, että joillakin meistä vain on tuo mahapussi, teimme sitten mitä vain. Ja se on ok. Jos et ole vielä tässä pisteessä, sekin on ok. Kehon rakastaminen on prosessi. Mutta se on jotakin, minkä vuoksi kannattaa yrittää, ja meidän kaikkien tulee tukea toisiamme tässä prosessissa.
Lähde: Scarymommy.com