Whitney Houstonin äiti on kuollut

Laulaja Cissy Houston on kuollut. Hänet tunnetaan edesmenneen Whitney Houstonin äitinä. 

Gospellaulaja ja edesmenneen Whitney Houstonin äiti Cissy Houston on kuollut 91-vuotiaana 7. lokakuuta. BBC:n mukaan hänen perheensä kertoo asiasta lausunnossaan.

Hänen miniänsä Pat Houston kertoi, että kaksinkertainen Grammy-palkittu Cissy kuoli New Jerseyn kodissaan ollessaan saattohoidossa Alzheimerin taudin vuoksi.

– Sydämemme ovat täynnä kipua ja surua. Menetimme perheemme matriarkan, Pat kertoi ja lisäsi, että anoppi oli vahva ja ylväs hahmo perheen elämässä.

Hän lisäsi, että perhe on siunattu ja kiitollinen siitä, että Jumala antoi hänen viettää niin monta vuotta heidän kanssaan.

– Levätköön hän rauhassa tyttärensä Whitneyn ja tyttärentyttärensä Bobbi Kristinan  sekä muiden rakkaiden perheenjäsenten rinnalla, Pat sanoi. 

Whitney kuoli 48-vuotiaana vuonna 2012 ja Whitneyn tytär Bobbi Kristina 22-vuotiaana vuonna 2015.

Cissy nautti vuosikymmeniä kestäneestä menestyksekkäästä laulajanurasta, jossa hän esiintyi muun muassa Elvis Presleyn ja Aretha Franklinin kaltaisten laulajatähtien rinnalla.

Cissy oli nuorin kahdeksasta lapsesta. Hän aloitti laulamisen nuorena perustettuaan sisarustensa kanssa gospelryhmän.

1960-luvulla hän perusti R&B-yhtyeen Sweet Inspirations. Yhtyeen menestyksen jälkeen Cissy aloitti soolouran, jossa hän lauloi muun muassa Chaka Khanin, Jimi Hendrixin, Beyoncén, Paul Simonin ja edesmenneen tyttärensä Whitneyn kanssa.

Houston voitti Grammy-palkinnon albumistaan Face to Face vuonna 1997 ja uudelleen seuraavana vuonna albumistaan He Leadeth Me.

Hän kirjoitti myös kolme kirjaa: muun muassa tyttärensä muistoksi kirjan Remembering Whitney: A Mother's Story of Life, Loss ja The Night The Music Stopped.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat