Ohhoh! Tiesitkö tämän upeilla laulutaidoilla varustetusta Salkkarit-tähdestä? Niittää nyt menestystä yllättävässä ohjelmassa

Salatut elämät -sarjasta tuttu Hanna Kinnunen on löytänyt tiensä katsojien sydämiin myös Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jossa hänen laulutaitonsa ovat yllättäneet tuomaristonkin kerta toisensa jälkeen. Jatkoa laulu-uralle on jo tiedossa.

Näyttelijä ja radioääni Hanna Kinnunen on tullut monille tutuksi Salla Taalasmaan roolista Salatut elämät -sarjassa, jossa hän on näytellyt vuosia. 

Välillä Hanna on pitänyt roolistaan taukoa keskittyäkseen radiojuontajan töihin, mutta eräs toinenkin ammatti on ollut jo pitkään haaveissa.

Hanna kertoo MTV Uutisille, että hän on haaveillut laulajan urasta jo nuoresta lähtien. 

– Vielä parikymppisenäkin laulaminen oli minulle isompi osa identiteettiä kuin esimerkiksi näytteleminen. Olin vielä lukiossa ihan varma, että minusta tulee artisti, Hanna paljastaa.

– Aloitin keikkailun bändin kanssa 14-vuotiaana, ja tein Madetojan musiikkilukion jälkeen pop- ja jazz-laulajan opintoja Oulun konservatoriolla. Lopulta lähdin kuitenkin Jyväskylän yliopistoon viestinnän perässä.

Hannalla on enemmänkin kokemusta laulamisesta, mitä moni tulee ajatelleeksi. 

Hän on julkaissut aikoinaan jopa omaa r&b-tyylistä musiikkia Hanna B -taiteilijanimellä. 

– Tein yhden levyn Hanna B:nä vuonna 2004, esiinnyin monissa paikoissa ja lauloin myös ensimmäisessä Vares-elokuvassa Jäätelökesä-kappaleen cover-version, Hanna muistelee.

Taiteilijanimi muuttui vuosi sitten, kun Hanna päätti alkaa tehdä musiikkia uudelleen.

Hanna B on historiaa, mutta Hanna K on ollut nyt parin biisijulkaisun yhteydessä käytössä. Pitäydyn ehkä siinä, Hanna kertoo.

Musiikkiohjelma nosti kyvyt esiin

Lauluhaaveet hautautuivat vuosiksi muiden töiden alle, mutta saivat uutta puhtia, kun Hanna päätti lähteä mukaan Nelosella parhaillaan nähtävään Tähdet, tähdet -musiikkiohjelmaan.

Tähdet tähdet -kokemus on tuonut laulamisen tosi voimallisesti takaisin elämääni. Ohjelmassa mukana olo on toteuttanut yhden unelmani, ja nautin joka hetkestä, Hanna sanoo.

– Laulaminen on minulle tosi tärkeää ja henkilökohtaistakin – itselleni jopa luonnollisin tapa kertoa tarinoita ja ilmaista itseäni.

Hannan laulutaitoja on suitsutettu viikko toisensa jälkeen, studioyleisö on valinnut hänet koko joukon parhaimmaksi laulajaksi ja tuomaristo on ilahtunut Hannan monipuolisuudesta. 

Salkkarit-tähti yllätti ja räjäytti pankin Tähdet, tähdet -ohjelmassa – Töllötuomarit: "Uskomaton suoritus!" 3:00
Myös MTV Uutisten Töllötuomarit hehkuttavat Kinnusen laulusuorituksia Tähdet, tähdet -kisassa.

Hanna Kinnunen on ehtinyt esittää jo muun muassa kasarihitin, iskelmää, suomirokkia, hiphopia ja yhden euroviisuhitin.

Hän on ilahtunut saamastaan palautteesta.

Olen tähän mennessä saanut superpaljon hyvää palautetta. Osa on yllättynyt ja osa iloinen, että ”lauloin itseni vihdoin kaapista ulos", Hanna kertoo.

Monelle Hannan laulutaidot ovatkin tulleet täytenä yllätyksenä.

Siitä on aika pitkä aika, kun olen viimeksi laulanut ison yleisön edessä. Siltä osin minua ei siis yllätä, että moni on tuntunut yllättyvän siitä, että laulan, Hanna nauraa.

Uusia musiikkiprojekteja viritteillä

Laulaminen ei suinkaan pääty tähän. Kesäkuun lopulla Hanna nähdään musikaaliroolissa Helsingin Kivinokan kesäteatterissa.

Olen todella innossani siitä, että saan olla tänä kesänä mukana Viulunsoittaja katolla -musikaalissa. Näyttelen Golde-äidin roolin. Teoksen musiikki on niin kaunista! Hanna intoilee.

– Ehdin pitkään haaveilla musikaalin tekemisestä, enkä ole ollut teatterilavoilla vuosiin muiden töiden vuoksi, joten kesäteatteri oli tässä kohtaa superhieno mahdollisuus, johon tartuin oitis.

Innostus laulamiseen syttyi uudelleen tasan vuosi sitten, kun Hanna sai oman Hanna as Adele -show & dinner -konserttisarjan Casino Helsinkiin.

Hanna uskoo päätyneensä myös Tähdet, tähdet -ohjelmaan tämän konserttisarjan myötä. 

Uskon, että konserteilla oli ainakin pieni vaikutus, koska sana laulamisestani kiiri sitäkin kautta eteenpäin.

Hän oli jopa toivonut, että saisi kutsun ohjelmaan – ja kuinkas sitten kävikään.

– Mietin silloin konserttisarjan aikana, että jos minua nyt kysyttäisiin mukaan Tähdet tähdet -ohjelmaan, niin lähtisin, Hanna naurahtaa ja jatkaa.

Sitten meni muutama kuukausi ja soitto tuli. En miettinyt hetkeäkään!

Konserteille on luvassa jatkoa.

Suunnitteilla on, että lähdemme pienelle konserttikiertueelle ensi syksynä. Muitakin suunnitelmia on, jos kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Niistä lisää myöhemmin, Hanna vihjaa.

Olen siis avoin sille, että tekisin taas enemmän töitä musiikin parissa. Radiota tai telkkaria en kuitenkaan ole hylkäämässä, hän lisää.

Hanna sanoo olevansa musiikin suhteen kaikkiruokainen, ja jokainen musiikkigenre myös Tähdet tähdet -ohjelmassa on ollut hänen mieleensä. 

– Rakastin sitä vaihetta, kun biisejä valittiin! Hanna kertoo.

– Sielunmusiikkiani on soul, hiphop ja r&b. Jos vielä joskus tekisin uuden levyn, niin varmasti levyttäisin suomenkielistä musiikkia vahvoilla tarinoilla. 

Laulamisen suhteen ei ole mitään, mikä häntä pelottaisi.

Rakastan musiikkia, laulamista, tanssimista ja heittäytymistä. En koskaan hyppäisi esimerkiksi benji-hyppyä, mutta menin telkkariin laulamaan Whitney Houstonia. Se oli minun benji-hyppyni, josta myös nautin!

Lue myös:

    Uusimmat