Yhdeksän vuotta sitten kadonneen Sakun kohtalo ratkesi viimein – äiti kiittää tuesta ja avusta: "Nyt toivon sururauhaa"

Yhdeksän vuotta sitten kadonneen ja elokuussa kuolleena löytyneen Saku Inomaan äiti on helpottunut, että viimein hänen poikansa kohtalo on ratkennut. Poliisi tiedotti tänään, että 17. elokuuta Janakkalasta löytyneen ruumiin jäänteet on tunnistettu Saku Inomaaksi.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Se jatkaa tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä. 

Äiti Eeva-Helena Inomaa kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat auttaneet häntä vuosien aikana ja osallistuneet Sakun etsintöihin.

– Haluan kiittää kaikkia yhdeksän vuoden aikana tukea ja apua antaneita tuttuja ja tuntemattomia, sukulaisia ja ystäviä. Erityisesti haluan kiittää Pääkaupunkiseudun etsintä ry:n Jenniä ja muita vapaaehtoistyöhön sydämellään, taidoillaan ja osaamisellaan osallistuneita ihmisiä. He järjestivät ja toteuttivat kanssani loppuun asti Sakun etsintöjä. Suurkiitokset heille, äiti viestittää MTV Uutisille.

Rauhaa surra

Nelikymppisen Sakun ruumiin jäänteet löytyivät runsaat kolme viikkoa sitten Tervakoskelta Janakkalasta. Sienestäjät löysivät metsästä luurangon ja ilmoittivat löydöstä poliisille. 

Inomaasta tehtiin viimeinen havainto toukokuussa 2015 noin kolme kilometriä luurangon löytymispaikasta. Inomaan tiedetään jääneen tuolloin bussista moottoritien varteen – sen jälkeen hän katosi jäljettömiin, eikä häntä etsinnöistä huolimatta löydetty. 

Saku oli matkalla äitinsä mökiltä kotiinsa Helsinkiin. Hän nousi linja-autoon huoltoasemalla Iittalassa. Ennen katoamistaan Inomaa oli soittanut kihlatulleen ja luvannut saapuvansa.

Helsingin käräjäoikeus julisti Inomaan kuolleeksi viime vuonna. Nyt omaiset pääsevät hautaamaan Sakun.

– Nyt toivon vain sururauhaa, äiti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat