Yhdysvallat sanoo, ettei se vakoile Ranskan presidenttiä Francois Hollandea, eikä aio tehdä niin jatkossakaan.
Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA:n edustajan Ned Pricen mukaan Yhdysvaltain ja Ranskan yhteistyö on "korvaamatonta".
Price ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, mitä NSA on tehnyt aikaisemmin.
Tietovuotosivusto Wikileaksin mukaan NSA on salakuunnellut kolmea Ranskan presidenttiä: Jacques Chiracia, Nicolas Sarkozya ja Francois Hollandea.
Yhdysvaltain Ranskan-suurlähettiläs Gerard Araud vähätteli Wikileaksin paljastuksia.
– Jokainen diplomaatti voi olla varma siitä, että heidän viestintäänsä kuunnellaan, eikä vain yhden maan toimesta. Tällainen maailma on. Tärkeät keskustelut käydään suojatuilla välineillä, mutta kaikkia muita välineitä kuunnellaan varmasti, Araud tviittasi.
Hollande on kutsunut koolle ylimääräisen kokouksen paljastuksen vuoksi.
Tietovuotosivuston mukaan presidentti Hollande pelkäsi vuonna 2012, että Kreikka oli joutumassa luopumaan eurovaluutasta. Wikileaksin tietojen mukaan Hollande myös arvioi, että Saksan liitokansleri Angela Merkel oli menettänyt uskonsa Kreikan mahdollisuuksiin ja että Merkel ei tahtonut myöntyä kreikkalaisten vaatimuksiin.
Edellinen presidentti Sarkozy puolestaan katsoi nyt julkaistujen tietojen mukaan, että hän oli ainoa, joka kykenisi ratkaisemaan maailman talouskriisin. Sarkozyn väitetään myös pitäneen Yhdysvaltojen "virheitä" syynä moniin talousongelmiin.
Sarkozy niin ikään turhautui siihen, että Yhdysvaltain ja Ranskan yhteistyö tiedustelussa ei ollut edennyt. Sarkozyn sanotaan arvioineen, että pääsyy viivytyksiin oli "Yhdysvaltain halu jatkaa Ranskan vakoilua".