Yle aloittaa muutosneuvottelut

Yle kertoo aloittavansa muutosneuvottelut, joiden piirissä on 209 ihmistä. Muutosneuvottelut ovat osa yhtiön organisaatiorakenteen muutoksia.

Ylen mukaan suunnitelluilla muutoksilla ei tavoitella henkilöstövähennyksiä, mutta muutokset tehtäviin ja rooleihin ovat mahdollisia.

Uudistuksilla halutaan Ylen mukaan vastata paremmin tulevaisuuden tarpeisiin ja lisätä toiminnan tehokkuutta sekä joustavuutta.

Ylen johtoryhmä on aloittanut myös parlamentaarisen työryhmän mietinnössä vaadittujen toimenpiteiden suunnittelun.

Mietinnössä esitetään muun muassa Yle-lakiin uutta pykälää, jonka mukaan Yle julkaisisi aktiivisesti ja laajasti tietoa omasta toiminnastaan ja taloudestaan. Lisäksi mietinnössä vaaditaan esimerkiksi kotimaisten tuotantojen ostojen lisäämistä.

Uutis- ja ajankohtaisyksikön johtotiimi pienenee

Uutis- ja ajankohtaisyksikön johtamisrakenteessa johtajalle raportoivien päälliköiden määrä vähenee yhdestätoista viiteen, Yle kertoo.

Uutistoiminnan päällikkönä jatkaa Riikka Räisänen ja aluetoiminnan päällikkönä Karri Lehtiö. Urheilu- ja tapahtumasisältöjen johtaja Panu Pokkinen siirtyy koko yksikön johtajaksi nykyisen johtajan Jouko Jokisen siirryttyä eläkkeelle. Urheilu- ja tapahtumasisällöt siirtyvät osaksi Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa.

Kolme muuta johtotiimin päällikköä valitaan yhtiön sisältä.

Lue myös:

    Uusimmat