Yle: Robert Helenius saa tuntuvan kilpailukiellon dopingrikkomuksesta

Nyrkkeilijä Robert Helenius, 40, on saamassa kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkeestä, uutisoi Yle.

Helenius antoi positiivisen dopingnäytteen viime vuoden elokuussa Anthony Joshuaa vastaan käydyn ottelun yhteydessä.

Ylen tietojen mukaan Ison-Britannian antidopingjärjestö UKAD ja Suomen Ammattinyrkkeilyliitto vastaavat kilpailukiellosta. 

Ylen mukaan Helenius kertoi UKAD:lle kielletyksi aineeksi määritellyn klomifeenin päätyneen elimistöönsä kananmunien kautta, muttei pystynyt antamaan asiasta riittäviä todisteita. UKAD ei kuitenkaan väitä Heleniuksen käyttäneen dopingaineita tarkoituksellisesti. Myös Suomen Ammattinyrkkeilyliitto uskoo aineen päätyneen tahattomasti Heleniuksen elimistöön.

– Suomen Ammattinyrkkeilyliitto katsoo, että Robert Helenius on esittänyt varteenotettavat perusteet sille mahdollisuudelle, että hänen antamastaan näytteestä löydetty kielletty aine on päätynyt hänen elimistöönsä tahattomasti ja hänen asiasta tietämättä, liitto lausuu.

Helenius itse kiistää Ylelle käyttäneensä dopingia, mutta hyväksyy itselleen langetetun rangaistuksen.

– Kiistän sen koko sydämelläni, kyllä. Vaikka ottaakin koville, että kilpailukielto jouduttiin toteamaan, pakko sanoa, että ymmärrän päätöstä siinä mielessä, että pitää olla jonkinlainen sanktio. Muutenhan jokainen voisi sanoa positiivisen tuloksen tulleen jostain muualta.

Lue myös:

    Uusimmat