Yleisön raivokas buuaus sai lesken kyyneliin – häpeällinen episodi varjosti seremoniaa: "Karmeinta, mitä olen eläessäni nähnyt"

Chicago Bullsin ja Golden State Warriorsin välisen ottelun yhteydessä Chicagossa juhlittiin Bullsin kultaista sukupolvea, joka toi seuralle NBA:n mestaruuden myös kaudella 1995–1996. Tilaisuutta varjosti kuitenkin edesmenneen urheilupomon Jerry Krausen ja hänen leskensä saama vastaanotto yleisöltä.

Viime yönä pelatun ottelun puoliajalla Chicago Bulls järjesti kunniaseremonian, jossa juhlittiin seuran menestysjoukkuetta kaudelta 1995–1996. Kutsuvieraana oli niin pelaajia kuin seurajohtoa mestariryhmästä.

Hienosti muuten sujunut seremonia sai kuitenkin synkän käänteen, kun yleisö alkoi raivokkaasti buuata Bullsin entiselle urheilujohtajalle Jerry Krauselle, joka menehtyi vuonna 2017. Mikä pahempaa, tilaisuutta kunnioittamassa ollut Krausen leski Thelma Krause oli paikalla kuulemassa buuauskonsertin ja purskahti itkuun.

Nykyisin viime yön vastustajaa Golden Statea valmentava Bulls-legenda Steve Kerr oli yksi lukuisista paikalla olleista, jotka pitivät tapahtunutta häpeällisenä.

– Olen täysin murtunut Thelman ja koko Krausen perheen puolesta. En voi uskoa, että kannattajat… On myös ymmärrettävä, että kaikki eivät buuanneet. Mutta ne jotka tekivät niin, he kyllä tietävät, keitä he ovat. Minusta se on täysin häpeällistä ja olen täysin musertunut siitä, Kerr totesi ESPN:n mukaan.

Peräti kuusi mestaruutta Bullsille tuoneen joukkueen rakentanut Jerry Krause on joutunut negatiiviseen valoon julkisuudessa lähinnä The Last Dance -dokumenttisarjan myötä. Michael Jordanin, Scottie Pippenin ja valmentaja Phil Jacksonin kanssa erimielisyyksiin ajautunut Krause kuvattiin sarjassa etenkin Jordanin päävihollisena.

– Täysin rikollista, että yleisö buuasi Jerry Krauselle, arvostettu koripallotoimittaja K.C. Johnson kirjoitti X:ssä.

Myös ottelua kommentoinut Stacey King antoi yleisön käytöstä sapiskaa chicagolaisille suorassa tv-lähetyksessä.

– Kun yleisö buuasi Jerry Krausen leskelle, joka otti vastaan palkinnon hänen puolestaan, se oli karmeinta, mitä olen eläessäni nähnyt. Minuun sattui tuon rouvan puolesta. Hän murtui kyyneliin, ja kuka tahansa buuasikaan hänelle tässä areenassa, heidän sietäisi hävetä itseään, King latasi.

Bullsin seurapomo ja toimitusjohtaja Michael Reinsdorf muistutti NBC:lle toimitetussa lausunnossaan Krausen olevan ”tärkeä osa seuran historiaa”.

– Hänen perintönsä ansaitsee tulla juhlituksi ja kunnioitetuksi, Reinsdorf totesi.

Yleisöltä suurimmat suosionosoitukset sai paikalle seremoniaan saapunut valmentajalegenda Phil Jackson. Suurimmista pelaajatähdistä Jordan, Pippen ja Dennis Rodman eivät päässeet paikalle juhlallisuuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat