Yleisurheilun MM-mitalisti kilpailukieltoon dopingrikkomuksesta

Espanjalainen kestävyysjuoksija Mohamed Katir on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkomuksen vuoksi, kertoo espanjalainen AS.

Katirin kilpailukielto on seurausta olinpaikkatietomääräysten laiminlyömisestä, eli siitä, että hän on ollut vuoden aikana kolmesti testaajien tavoittamattomissa ennalta ilmoittamassaan paikassa. Urheilijoiden tulee ilmoittaa ennalta jokaiselle päivälle tunnin mittainen jakso, josta heidät tavoittaa dopingtestausta varten. Katirin väliaikainen kilpailukielto on voimassa toistaiseksi asian käsittelyn ajan.

Katir voitti viime kesänä hopeaa 5 000 metrin juoksussa Budapestin MM-kilpailuissa. Kultaa vei Norjan Jakob Ingebritsen.

Juoksijan edustaja Miguel Angel Mostaza julkaisi aiheesta tiedotteen, jossa Katir kertoi saaneensa yleisurheilussa dopingvalvontaa tekevältä Athletics Integrity Unitilta (AIU) tiedon kilpailukiellostaan. Katir sanoo tiedotteessa aikovansa valittaa päätöksestä ja haluavansa kilpailla asian käsittelyn aikana.

Juoksija ei ole mielestään rikkonut sääntöjä. Katir väittää olleensa ilmoittamassaan paikassa ilmoittamaansa aikaan osassa tapauksista, joista AIU on raportoinut olinpaikkatietomääräysten laiminlyömisen. Katir muistuttaa lausunnossaan, ettei hänen kohdallaan ole kyse kiellettyjen aineiden tai keinojen käytöstä.

– Viimeisten kuukausien ja vuosien aikana minulta on otettu useita kilpailun ulkopuolisia virtsa- ja veritestejä ilman, että niissä olisi ollut minun aiheuttamiani ongelmia.

Lausuntonsa päätteeksi Katir toteaa, että häntä tulee kohdella syyttömänä tapauksen käsittelyn ajan.

Lue myös:

    Uusimmat