Alppitähdelle dopingtuomio – avautuu nyt rikkeensä taustoista

Yhdysvaltalainen alppihiihtäjä Breezy Johnson on saanut kotimaansa antidopingtoimistolta USADA:lta 14 kuukauden kilpailukiellon dopingrikkomuksen takia.

Johnson jätti ilmoittamatta olinpaikkansa dopingtestaajille kolmeen otteeseen 12 kuukauden aikajaksolla lokakuusta 2022 alkaen. Urheilijoiden on dopingsääntöjen mukaan ilmoitettava jokaiselle päivälle vähintään tunnin aikaikkuna, jolloin he ovat testaajien tavoitettavissa ilman erillistä ennakkovaroitusta.

Urallaan seitsemän maailmancupin palkintosijaa syöksylaskussa saavuttanut 28-vuotias Johnson kertoi rangaistuksestaan Instagramissa.

– Tämä on vienyt paljon aikaa, ja olen pahoillani prosessin hitaudesta, joka on ehkä saanut sen näyttämään siltä, että olen pimittänyt jotain, Johnson pahoitteli.

– Haluan tarkentaa, että ilmoitusvirheeni eivät ole lääkeainerikkeitä, vaan ongelma on ollut siinä, että testaajat eivät ole onnistuneet löytämään minua. Minua on testattu monesti viimeisen puolentoista vuoden aikana. Kaikki testini ovat olleet puhtaita.

Johnson sanoo osallistuneensa yhteistyössä USADA:n kanssa helppokäyttöisemmän ilmoitusjärjestelmän luomiseen, jotta urheilijoiden olinpaikkatietojen päivittämisessä tapahtuisi vähemmän hänen tapauksensa kaltaisia rikkomuksia.

Vuoden 2022 talviolympialaiset jäivät Johnsonilta väliin polvivamman takia. Hänen edellinen palkintopallisijoituksensa maailmancupista on joulukuulta 2021. Johnson sijoittui kaudella 2020–21 syöksycupissa neljänneksi.

Johnson voi palata dopingtuomionsa jälkeen kisarinteisiin kuluvan vuoden joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat