Yli 800 liigaottelun pistetykki kurinpitoon

Urallaan yli 800 SM-liigaottelua pelannut Janne Keränen liittyy jääkiekon kotimaisen pääsarjan kurinpitodelegaation matkaan.

Keränen korvaa delegaatiossa uusiin tehtäviin siirtyvän Toni Kähkösen, joka oli osa Liigan kurinpitoryhmää edellisten kahden kauden ajan.

– Pelaajaurani päättyi keväällä viime vuosina tulleiden loukkaantumisten takia. Kauden päätteeksi minulle tarjottiin mahdollisuutta liittyä kurinpitodelegaatioon. Hetken asiaa pohdin, ja päätin lähteä mukaan, Raumalla asuva Keränen kertoo.

Keränen aikoo tuoda delegaatioon niin sanottua "pelaajien näkökulmaa".

– Kaukalossa saa pelata kovaa, sääntöjen puitteissa. Mutta totta kai oikeudenmukaisuus ja pelin pitäminen mahdollisimman puhtaana kuuluvat kurinpitodelegaation keskeiseen toimenkuvaan. Liigan viime vuosina tekemien kurinpitolinjausten suunta on ollut hyvä, Keränen sanoo.

Keränen, 37, aloitti liigauransa Helsingin IFK:n riveissä. Hän siirtyi Stadin kirkkaista valoista Raumalle ja Lukon paitaan. Sieltä matka jatkui Kuopioon ja KalPaan. Keränen edusti liigaurallaan myös kahden kauden ajan Vaasan Sportia.

Hän nakutti parhaalla sesongillaan 60 runkosarjaottelussa 24 maalia ja 42 pistettä. Tämä tapahtui kaudella 2016–17 KalPassa. Keränen pelasi urallaan yhteensä 828 SM-liigan runkosarjaottelua tehoin 196+180=376. Pudotuspelejä hänelle kertyi 98 (21+21=42).

Liigan kurinpidossa tapahtuu myös toinen muutos, kun urheilulääkäri Jammu Öunap joutuu jättämään paikkansa aikatauluhaasteiden takia.

– Olisimme totta kai halunneet Jammunkin jatkavan, mutta ymmärrämme hänen tilannettaan hyvin. Kurinpitotyö vie kauden mittaan paljon aikaa, mikä voi luonnollisesti aiheuttaa haasteita, Liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen sanoo.

Kurinpitodelegaatio aloittaa kauden 2024–25 neljän hengen ryhmänä. Liiga kartoittaa mahdollista viidettä jäsentä.

Delegaatiota puheenjohtajan asemassa johtaa Sampo Liusjärvi. Hänen lisäkseen mukana ovat Keränen, Ville Uusitalo ja Robert Bützow.

Lue myös:

    Uusimmat