- 1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
- 2 naurista tai nippu retiisejä
- 1 nippu varhaisporkkanoita
- 2-3 varhaissipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa tai oreganoa
- 2 dl juustoraastetta
- noin 1 rkl soijakastiketta
- ½ rkl fariinisokeria
- muutama kierros mustapippuria myllystä
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Raasta nauriit ja porkkanat karkealla terällä. Jos käytät retiisejä leikkaa ne viipaleiksi. Silppua sipulit varsineen. Siirrä aineet kulhoon. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää ruohosipuli- ja basilikasilppu, juustoraaste, soijakastike, fariinisokeri sekä mustapippuri. Sekoita ja anna seoksen maustua 5-10 minuuttia.
Jaa seos folioille ja kääri nyyteiksi. Kypsennä nyyttejä grillissä 15-20 minuuttia tai uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna lämmön tasaantua muutaman minuutin ajan ennen nyyttien avaamista.