Youtuben supertähteä syytetään rasistisen kielen käytöstä

Maailman seuratuin tubettaja on joutunut rasismikohun keskelle.

Youtuben seuratuimpana hyväntekijänä tunnettu MrBeast, oikealta nimeltään Jimmy Donaldson, 26, on kohdannut syytöksiä rasistisen kielen käytöstä vuosien takaisissa videoissaan.

Internet-salapoliisit kaivoivat ylös videon vuodelta 2017, jossa Donaldson kuullaan tekemässä sopimattomia vitsejä ja käyttävän homofobista kieltä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Donaldsonin noin 7 vuotta sitten lataamalla videolla tubettaja vastaa seuraajansa kommenttiin tummaihoisten ihmisten myymisestä.

– Suurin määrä mitä maksaisin, on varmaan 300, Donaldson lausuu videolla.

Tubettajan kuullaan myös toistavan homofobinen sana sekä pyytävän seuraajiaan lopettamaan rasistisen kielen käytön videon kommenttiosiossa.

Donaldsonin edustaja on vastannut syytöksiin myöntämällä miehen käyttäneen epäsopivaa kieltä vuosien takaisissa videoissaan.

– Kun Jimmy oli teini, hän käyttäytyi, kuin monet muutkin lapset ja käytti epäsopivaa kieltä yrittäessään olla hauska. Hän on pyytänyt asiaa anteeksi useaan kertaan vuosien varrella, ja hän on oppinut, että kuuluisuuden kasvaessa myös vastuu kasvaa, ja hänen on oltava tarkempi kielenkäytöstään, tubettajan edustaja vastasi CNN:lle.

– Nuoruudessaan tekemiensä huonojen vitsien ja muiden virheiden jälkeen, hän on keskittynyt aikuisena MrBeast-yhteisön yhteistyöhön ja positiivisen vaikutuksen jakamiseen maailmassa.

Donaldsonin Youtube-kanava on maailman seuratuin; hänellä on yli 300 miljoonaa tilaajaa. Donaldsonin kanava tunnetaan erilaisista haasteista sekä hyväntekeväisyystempauksista.

MrBeastin kanava joutui myös toisen kohun alle kesän aikana, kun Donaldsonin juontajaparia, Ava Kris Tysonia, syytettiin sopimattomien viestien lähettämisestä alaikäiselle. Tyson oli viestien lähettämisen aikaan 20-vuotias, kun viestejä vastaanottanut lapsi oli vain 13-vuoden ikäinen.

Donaldson katkaisi välit Tysonin kanssa välittömästi syytösten noustua ilmoille.

Lue myös:

    Uusimmat