MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssotaa ja sen vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa keskiviikkona 19. lokakuuta.
MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.
Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä.
Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta.
Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi.
|
Seuranta tässä artikkelissa on päättynyt. Voit lukea torstain 20. lokakuuta tapahtumista tästä artikkelista.
23.51: Yhdysvalloissa nostettu syytteitä teknologian laittomasta viennistä Venäjälle
Yhdysvalloissa kymmenkuntaa henkilöä ja useita yhtiöitä syytetään osallisuudesta teknologian laittomasta myynnistä ja viennistä Venäjälle, kertoo Yhdysvaltain oikeusministeriö.
Ministeriön mukaan kyseessä on teknologiaa, jotka voivat olla siviili- tai sotilaskäyttöön.
Osa tuotteista on löydetty Ukrainasta. Toinen osa taas saatiin kiinni ennen kuin se saapui Venäjälle.
23.27: Biden: Putin vaikeassa tilanteessa
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo, että Vladimir Putin on uskomattoman vaikeassa tilanteessa.
– Minusta se heijastaa sitä, että hänen ainoa käytettävissä oleva keinonsa on yksittäisten Ukrainan kansalaisten pahoinpiteleminen ja yritys pelotella heidät antautumaan.
Bidenin mukaan antautumista ei ole tulossa.
23.14: Zelenskyi: Venäjä jatkanut iskuja energiakohteisiin
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo Venäjän tehneen viimeisen vuorokaudenkin aikana iskuja Ukrainan energiakohteisiin.
Zelenskyin mukaan Venäjä on tuhonnut kolme energiakohdetta vuorokauden sisällä.
22.59: Martti J.Kari kertoo, mitä Putinin julistus tarkoittaa
Venäjän strategisesta kulttuurista väitellyt Martti J. Kari sanoi STT:lle, että julistuksen myötä Venäjä saa valtuudet esimerkiksi perustaa liikenteen tarkastuspisteitä, tehdä ratsioita ihmisten kodeissa, pidättää ihmisiä määräämättömäksi ajaksi ja perustaa leirejä ihmisille, joiden epäillään olevan Ukrainan puolella.
Karin mukaan sotatilalain käyttö kertoo siitä, että Venäjä kokee tarvetta nujertaa paikallisväestön ja partisaanien vastarintaa, hän arvioi.
Lisäksi Venäjä haluaa hänen mukaansa osoittaa Ukrainalle, että liitetyt alueet ovat osa Venäjää ja Venäjä tekee siellä mitä haluaa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti keskiviikkona sotatilalain Ukrainan alueille, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä.
Putin kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston televisioidussa kokouksessa allekirjoittaneensa asetuksen sotatilalaista.
22.14: Yhdysvaltain ulkoministeriö: Putinin sotatilalain asetus epätoivoinen
Kyiv Independent kertoo, että Yhdysvaltain ulkoministeriö kuvailee Venäjän sotatilalain asetus miehitetyillä alueilla on "epätoivoinen" toimenpide valvonnan tiukentamiseksi.
Yhdysvaltain ulkoministeriön varapuheenjohtaja Vedant Patel sanoi, että asetuksella ei ole "minkäänlaista laillista oikeutusta", sillä "heillä ei ole mitään toimivaltaa kyseisillä alueilla".
21.54: Venäjä ei aiokaan vähentää diplomaattista läsnäoloa länsimaissa
Venäjällä ei ole aikomusta vähentää diplomaattista henkilökuntaa missään länsimaassa, sanoo Venäjän varaulkoministeri Jevgeni Ivanov.
Ivanov puhui asiasta Venäjän valtiolliselle RIA Novosti -uutistoimistolle päivä sen jälkeen, kun ulkoministeri Sergei Lavrov oli sanonut Venäjän saattavan vähentää diplomaattista läsnäoloa länsimaissa.
Ivanovin kommentista uutisoi CNN.
Varaulkoministeri Ivanovin mukaan Venäjällä on jo nyt minimimäärä henkilökuntaa lähetystöissään länsimaissa ja monessa Euroopan maassa on nytkin vain suurlähettiläs.
21.24: EU valmistelee uusia pakotteita Iranille – taustalla Venäjän iranilaisvalmisteisilla lennokeilla tekemät iskut
Euroopan unioni valmistelee lisää pakotteita Iranille sen toimitettua lennokkeja Venäjälle. Venäjän tekemät lennokki-iskut ovat aiheuttaneet tuhoa Ukrainassa.
EU valmistelee pakotepäätöksiä ennen YK:n turvallisuusneuvoston kokousta, jossa lennokki-iskuja on tarkoitus käsitellä.
Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat pyytäneet turvallisuusneuvoston keskustelua käytäväksi suljetuin ovin. Venäjällä on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa, ja se todennäköisesti torppaisi päätökset.
Venäjä ja Iran ovat molemmat kiistäneet lennokkien käytön. EU kuitenkin kertoi keskiviikkona varmistuneensa siitä, että Iran on toimittanut Venäjän käyttämät lennokit.
20.39: Zelenskyi puhui Erdoganin kanssa
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo Twitterissä keskustelleensa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa.
Zelenskyi kertoo twiitissä kiittäneensä Erdogania horjumattomasta tuesta Ukrainan alueelliselle koskemattomuudelle ja suvereniteetille. Lisäksi Zelenskyi sanoi huomioineensa Turkin panoksen Mustanmeren viljasopimuksessa.
19.15: Haavisto: Sotatilan julistus kuvastaa Venäjän pyrkimystä saada Etelä- ja Itä-Ukrainan miehitetyt alueet hallintaansa
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) toteaa, että sotatilan julistus kuvastaa Venäjän pyrkimystä saada Etelä- ja Itä-Ukrainan miehitetyt alueet hallintaansa. Viranomaisten laajemmat toimivaltuudet voivat lisätä paikallisten ahdinkoa.
Haavisto sanoo, että sotatilajulistus antaa miehitettyjen alueiden viranomaisille laajemmat toimivaltuudet. Ne voivat ministerin mukaan lisätä paikallisen väestön ahdinkoa. Hän uskoo, että Venäjän hallintoa vastustavien asema käy tukalammaksi.
Haavisto kommentoi asiaa STT:lle Lontoosta käsin. Haavisto tapasi Britannian ulkoministerin James Cleverlyn keskiviikkona.
18.40: Kiovan ilmahälytys purettu – Venäjä teki kaupunkiin useita iskuja
Kiovassa tänään voimassa ollut ilmatilahälytys on purettu, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.
CNN:n mukaan Ukraina kertoo ampuneensa keskiviikkona alas ainakin neljä risteilyohjusta ja useita drooneja, jotka olivat maan ilmatilassa.
Aiemmin tänään Kiovan pormestari kertoi, että useita Venäjän ohjuksia oli ammuttu kaupunkiin. Hän kehotti tuolloin kiovalaisia pysymään suojassa. Myös uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat kuulleensa Kiovassa useita äänekkäitä räjähdyksiä.
Venäjä on tehnyt alkuviikon aikana Kiovaan iskuja, joissa on ukrainalaisviranomaisten mukaan kuollut useita ihmisiä.
18.09: Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi sotatilalain valloitetuille alueille
Venäjän liittoneuvosto, eli parlamentin ylähuone on hyväksynyt presidentti Vladimir Putinin Ukrainan valloitetuille alueille julistaman sotatilalain.
Putin kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston televisioidussa kokouksessa tänään allekirjoittaneensa asetuksen laista.
Kremlin julkaiseman asetuksen mukaan sotatilalaki astuu voimaan varhain huomenna.
Venäjä väittää liittäneensä itsensä Ukrainalle kuuluvat Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueet.
16.51: Ukraina: Sotatilalain voimaan astuminen vain Venäjän yritys laillistaa Ukrainan alueiden ryöstö
Venäjän julistama sotatilalaki ei muuta mitään Ukrainan kannalta, vaan Ukraina jatkaa yrityksiä ottaa alueet takaisin itselleen, ilmoitti Ukrainan presidentin neuvonantaja Myhailo Podoljak Twitterissä.
Podoljakin mukaan sotatilalain voimaan astuminen on vain yritys Venäjältä laillistaa ukrainalaille kuuluvien alueiden ryöstäminen.
Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti tänään sotatilalain Ukrainan alueille, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä.
Venäjä väittää liittäneensä itsensä Ukrainalle kuuluvat Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueet. Laittomia alueliitoksia ei ole tunnustettu kansainvälisesti.
15.38: Putin määräsi liikkumisrajoituksia
Uutistoimisto Reuters kertoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt kahdeksalle alueelle liikkumisrajoituksia. Reutersin mukaan alueet ovat Krasnodar, Belgorod, Brjansk, Voronezh, Kursk ja Rostov sekä ukrainalaiset Krim ja Sevastopol, jotka Venäjä liitti laittomasti itseensä vuonna 2014.
15.19: AFP: Kiovassa on kuultu taas räjähdyksiä
Ukrainan Kiovassa on kuultu tänään useita äänekkäitä räjähdyksiä, kertovat uutistoimisto AFP:n toimittajat.
Ainakin kahden räjähdyksen äänet kuuluivat pääkaupungissa ennen puoli kolmea iltapäivällä.
Venäjä on tehnyt alkuviikon aikana Kiovaan iskuja, joissa on ukrainalaisviranomaisten mukaan kuollut useita ihmisiä.Ukrainan hallinnon mukaan eilisen tiistain iskut kohdistuivat Kiovan alueella sijaitsevaan voimalaitokseen.
15.13: Putin julistaa sotatilan Ukrainan vallatuille alueille
Venäjän presidentti Vladimir Putin julistaa sotatilalain Ukrainan alueille, jotka Venäjä on liittänyt itseensä. Laittomia alueliitoksia ei ole tunnustettu kansainvälisesti.
14.39: Barents Observer: Putinin liittolaisen poikaa syytetään Norjassa laittomasta lennokin käytöstä
Norjassa poliisi on pidättänyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisen liittolaisen pojan laittomasta lennokin käytöstä, kertoo verkkolehti Barents Observer.
Miehen syytetään rikkoneen pakotelakia lennättämällä lennokkia Huippuvuorilla. Hänellä on Venäjän ja Britannian kansalaisuus, poliisi kertoo.
Pidätetty on lehden mukaan julkisesti vastustanut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Hänen isänsä asetettiin Yhdysvaltain ulkoministeriön pakotelistalle Krimin miehittämisen jälkeen.
Droonien lennättäminen on Norjassa venäläisiltä kielletty. Viime päivinä Norjassa on pidätetty useita venäläisiä laittomasta lennokkien käytöstä.
Lue lisää: Lennokkihavainnot herättävät huolta Norjassa – Barents Observerin mukaan Putinin liittolaisen poika vangittu laittomasta lennokin käytöstä
13.52: Venäjän mukaan se alkaa siirtää ihmisiä Hersonista
Venäjä on aloittanut ukrainalaisten siirrot valtaamastaan Hersonin kaupungista Etelä-Ukrainassa, kertoo Venäjän alueelle asettaman nukkehallinnon edustaja.
Siviilejä siirretään toiselle puolelle Dneprjokea, sanoo Venäjän asettama aluejohtaja Vladimir Saldo. Saldon mukaan jopa 40 prosenttia Hersonin alueen siviileistä siirretään Ukrainan vastahyökkäyksen vuoksi.
Hänen mukaansa Venäjän joukot tulevat taistelemaan Ukrainan vastahyökkäystä vastaan "viimeiseen mieheen".
Venäjän valtion omistaman uutistoimisto RIA Novostin mukaan siviilit voisivat matkustaa Venäjälle.
Ukrainan mukaan Venäjä yrittää siirroilla vain pelotella ihmisiä.
Muun muassa Human Rights Watchin mukaan Venäjän toteuttamissa siviilien siirroissa on käytännössä ollut kyse pakkosiirroista.
Venäjä on pakottanut ihmisiä siirtymään joko sen hallitsemille leireille tai Venäjälle valtaamillaan alueilla.
Ukraina on viime aikoina edennyt Hersonin alueella ja onnistunut valtaamaan kyliä takaisin alueella. Hersonin alueen takaisinvaltaus olisi iso tappio Venäjälle.
12.00: Venäjä valmistautuu taisteluun Hersonista: "Emme aio luovuttaa kaupunkia"
Kremlin asettaman Hersonin kuvernöörin Vladimir Saldon mukaan jo yli 5 000 ihmistä on lähtenyt kaupungista parin päivän aikana.
– Emme aio luovuttaa Hersonia, haluamme vain suojella ihmisiä, Saldo väitti tv-haastattelussa.
Aiemmin keskiviikkona The Moscow Times uutisoi, että Venäjä saattaa suunnitella kaupungista vetäytymistä.
Se olisi Venäjälle merkittävä tappio, sillä Herson on merkittävin kaupunki, jonka se on onnistunut pitämään hallussaan.
Venäjä on ilmoittanut evakuoivansa alueelta 50–60 000 ihmistä. Korkea-arvoinen virkamies Kirill Stremousov vetosi videolla alueen asukkaisiin, että he pakenisivat "ennen Ukrainan hyökkäystä".
Kuvernööri Saldon mukaan siviilejä on kielletty tulemasta Hersonin alueelle seuraavan seitsemän päivän aikana.
Saldon mukaan Ukraina valmistautuu laajaan hyökkäykseen.
Ukraina on ylläpitänyt niin kutsuttua operatiivista hiljaisuutta liikkeistään Hersonin alueella jo useamman päivän. Se viittaa siihen, että se joko todella suunnittelee laajempaa hyökkäystä, tai yrittää harhauttaa Venäjän joukkoja.
Korjattu 12.08: TV-haastattelussa puhui Vladimir Saldo, ja Stremousov julkaisi videovetoomuksen.
10.46: Britannia: Venäjän heikon johtamisen ongelmat paisuvat
Britannian puolustusministeriön tilannekatsauksessa todetaan, että Venäjän asevoimien johtamisen ongelmat näyttävät vain kasvavan.
– Lähes varmasti [Venäjällä] on pula upseereista, jotka voisivat järjestää ja johtaa hiljattain mobilisoituja reserviläisiä.
Puolustusministeriön mukaan silminnäkijähavainnot kertovat, että 11 sotilaan kuolemaan johtanut ammuskelu Belgorodin lähellä Venäjällä sai alkunsa, kun miehistöön kuulunut henkilö loukkasi kommenteillaan etniseen vähemmistöön kuulunutta reserviläistä.
– Heikko alemman tason johtaminen todennäköisesti heikentää entisestään moraalia ja joukkojen yhtenäisyyttä.
Ministeriön mukaan neljä viidestä operatiivisen johdon kenraalista on siirretty syrjään hyökkäyksen alettua helmikuussa, mutta heidän tilalleen tulleet kenraalit eivät näytä saaneen aikaan paljoa Venäjän suorituksen parantamiseksi.
Nopeat vaihtelut määräysketjussa todennäköisesti hankaloittavat joukkojen toimivuutta enemmän kuin länsimaiden asevoimissa, sillä Venäjällä sotilasdoktriinissa suunnitelmien tekeminen nojaa selvästi enemmän yksittäisiin komentajiin kuin joukkojen yhteiseen toimintaan.
9.45: Hersonista aiotaan evakuoida 50–60 000 ihmistä
Miehitetyn Hersonin nukkehallinnon johtaja Vladimir Saldon mukaan Hersonina alueelta aiotaan evakuoida 50–60 000 ihmistä Venäjälle ja Dnepr-joen länsipuolelle, venäläisen uutistoimisto Tass uutisoi.
Saldon mukaan evakuointien odotetaan kestävän kuusi päivää.
8.14: The Moscow Times: Venäjä valmistautuu luopumaan Hersonista
Venäläisjoukkojen perääntyminen Hersonissa ja asukkaiden evakuoiminen viitaavat The Moscow Timesin mukaan siihen, että Venäjä valmistautuu luopumaan Hersonin alueesta. Herson on yksi Ukrainan eteläosan suurimmista kaupungeista, joka joutui Venäjän hallintaan jo sodan ensimmäisistä viikoista lähtien ja jossa järjestettiin syyskuun lopussa tekaistu kansanäänestys Venäjän federaatioon liittymisestä.
– Hersonin tilanteen yhteydessä toimimme tietoisesti, sulkematta pois vaikeiden päätösten mahdollisuutta, sanoi Ukrainan hyökkäyssodan johtoon asetettu Sergei Surovikin.
The Moscow Timesin mukaan vaikeilla päätöksillä viitataan nimenomaan Hersonista luopumiseen, koska "rintama natisee liitoksistaan".
Lue myös: Sotaa pakenevat ukrainalaiset kertovat vastaanottokeskuksen oloista: "Meille on sanottu, ettei tämä ole mikään viiden tähden hotelli"
7.47: Surovikin myöntää tilanteen olevan vaikea Hersonissa
Venäjän tilanne Hersonin alueella on kiristymässä, minkä myös maan tuore sotajohtaja myöntää. Uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjä on joutunut perääntymään Hersonissa jopa 20–30 kilometriä viime viikkojen aikana.
Nyt Venäjän joukot ovat vaarassa jäädä mottiin Dnepr-joen ja Ukrainan joukkojen väliin. Myös Venäjällä on julkisesti tiedostettu tilanteen olevan hankala, mikä on maassa harvinaista.
– Tilannetta erikoisoperaatioalueella voi kuvailla kireäksi, sanoi hyökkäyssodan johtoon asetettu Sergei Surovikin Rossiya 24-televisiokanavalla.
Venäjän huolesta myös kielii Kremlin asettaman Hersonin nukkehallinnon pyrkimykset evakuoida siviilejä Venäjälle. Tiistaina ilmoitettiin asukkaiden siirtämisestä neljästä kaupungista Dnepr-joen lähistöltä.
Lue lisää täältä: Harvinainen ulostulo: Venäjän uusi sotajohtaja myöntää tilanteen olevan vaikea Hersonissa
5.57: Viron puolustusministeri: Venäjä tarvinnee 2–4 vuotta armeijansa elvyttämiseen
Viron puolustusministerin Hanno Pevkurin mukaan Venäjä tarvitsee todennäköisesti 2–4 vuotta aikaa saadakseen armeijansa jälleen yhtä vahvaksi kuin se oli ennen hyökkäystä Ukrainaan. Washingtonissa vierailulla oleva Pevkur kertoi näkemyksensä tavatessaan Yhdysvaltojen ulkoministeriötä ja puolustusministeriötä seuraavia toimittajia.
Pevkur ennusti sodan jatkuvan pitkään. Hän vaati länttä seisomaan Ukrainan rinnalla, kunnes ukrainalaiset saavuttavat tavoitteen, jota puolustusministeri kuvaili vapaan maailman voitoksi.
Pevkur kertoi, että Venäjää vastaan asetetut pakotteet ovat vahingoittaneet erityisesti Venäjän lentokonetuotantoa ja helikopterien huoltoa, kun maa ei saa tarvitsemiaan komponentteja.
– Kun voimme löytää uusia tapoja vaikuttaa Venäjään pakotteilla, meidän tarvitsee tehdä se, Pevkur sanoi.
Samaan aikaan kun Venäjä on turvautunut hyökkäyksissään iranilaisiin kamikazelennokeihin, Pevkur kertoi kuulleensa tarinoita Venäjän vähiin käyneistä ammusvarastoista. Pevkurin mukaan Venäjä on laukaissut S-300 ilmatorjuntaohjuksia tavallisten ohjusten tapaan, minkä lisäksi venäläisammuksia on räjähtänyt ilmassa, koska ne ovat olleet niin vanhoja.
2:38
Pevkur varoitti kuitenkin, että Venäjällä on edelleen kyky hyökätä esimerkiksi Naton jäsenmaita kuten Viroa vastaan. Sen sijaan Pevkur ei uskonut Venäjän ydinaseiskun mahdollisuuteen Ukrainassa, vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin on ydinaseilla uhkaillut. Pevkurin mukaan Venäjä on jo kylvänyt pelkoa Ukrainassa tavanomaisilla iskuilla.
– En näe ydinaseiskulla mitään positiivista lisäarvoa Venäjälle, Pevkur sanoi.
– Ainoa asia -- mikä voi tapahtua on, että he menettäisivät iskun jälkeen hiljaiset tukijansa, kuten Kiinan tai joitain muita valtioita.
5.15: Zelenskyi: Venäjän turvautuminen iranilaislennokkeihin kertoo sotilaallisesta ja poliittisesta rappiosta
Turvautuminen Iranissa valmistettujen lennokkien käyttämiseen Ukrainan pommittamisessa kertoo Venäjän sotilaallisesta ja poliittisesta rappiosta, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi linjasi puheessaan tiistai-iltana.
– He ovat vuosikymmenten ajan käyttäneet miljardeja dollareita sotateollisuuteen, ja lopulta he kumartelevat Teheranin suuntaan saadakseen melko yksinkertaisia lennokkeja ja ohjuksia, Zelenskyi sanoi.
– Se ei kuitenkaan auta heitä strategisesti. Se vain todistaa muulle maailmalle, että Venäjä on matkalla kohti tappiota ja yrittää vetää jonkun muun mukaan rikoskumppanikseen terroriin.
Zelenskyi ei ottanut puheessaan kantaa Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban aiemmin tiistaina esittämään vaatimukseen katkaista diplomaattisuhteet Iranin kanssa.
Ukraina ja sen läntiset liittolaiset ovat syyttäneet Venäjää iranilaisten lennokkien käyttämisestä hyökkäyksiin Ukrainassa viime viikkoina. Venäjä ilmoitti tiistaina, ettei sillä ole tietoa armeijansa käyttävän tällaisia aseita.
Iran on ilmoittanut olevansa valmis keskustelemaan Ukrainan kanssa "perusteettomista" väitteistä, joiden mukaan Iran toimittaisi lennokkeja Venäjälle.
TIISTAI 18.10.
22.41: Venäjän armeija aikoo evakuoida siviiliväestön Hersonista
Venäjän armeija valmistautuu evakuoimaan siviiliväestön miehittämästään Hersonin kaupungista Etelä-Ukrainassa.
Asiasta kertoi Venäjän televisiossa kenraali Sergei Surovikin, joka äskettäin nimitettiin johtamaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Viime viikolla alueen miehityshallinnon johtaja pyysi Venäjältä apua siviilien evakuoimiseen alueelta.
Lähellä Krimin niemimaata sijaitseva Herson on yksi Ukrainan alueista, jotka Venäjän presidentti Vladimir Putin on laittomasti liittänyt Venäjään.
Ukraina kertoi tällä viikolla saaneensa haltuunsa viisi aluetta Hersonissa.
Venäjän nimittämä aluejohtaja Vladimir Saldo kertoi, että siviilit lähetetään Krimin niemimaalle, jonka Venäjä miehitti vuonna 2014.
21.56: Iran kiistää lähettävänsä Venäjälle aseita Ukrainan käyttöä
Iranin viranomaiset kiistävät tiedot, joiden mukaan maa lähettää aseita Venäjälle Ukrainassa käytettäväksi, uutisoi CNN.
Esimerkiksi uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin Iranin toimittavan lisää lennokkeja ja ohjuksia Venäjälle.
– Iran on aina vastustanut Ukrainan sodan jatkumista, sanoi Iranin ulkoministeriön tiedottaja Nasser Kanaani.
Kanaani sanoi, että Iran on valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa asian ratkaisemiseksi.