Kaurapuuro on yksi terveellisimmistä aamupalavaihtoehdoista ja sen on tutkittu muun muassa alentavan kolesterolia.
Kaurahiutaleet ovat luontainen vitamiinien ja mineraalien, kuten magnesiumin, lähde. Ne sisältävät hitaasti sulavia kuituja, joka pitävät nälän poissa pitkään. Ravitsemusterapeutti Cassandra Barns listasi Daily Mail -sivustolle viisi syytä, miksi kaurapuuro on hyvä valinta aamupalaksi.
1. Ei lisättyä sokeria
Kaura on loistava lähde hitaasti vapautuville hiilihydraateille. Kaurahiutaleet eivät myöskään sisällä lisättyä sokeria, toisin kuin esimerkiksi murot tai jogurtit. Näiden ansiosta kaurapuuro voi pitää nälän loitolla jopa lounaaseen asti.
2. Luonnollinen vitamiinien ja mineraalien lähde
Kaura on luonnollinen vitamiinien ja mineraalien lähde. Se sisältää runsaasti muun muassa B1-vitamiinia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Näillä kaikilla on tärkeitä tehtäviä elimistössä. Monet ihmisistä saavat ravinnostaan liian vähän magnesiumia. Se on yksi välttämättömistä ravintoaineista solujen energian muodostuksessa.
3. Hitaasti vapautuvaa energiaa
Kaurapuuro on loistava valinta kuntoilijalle joko ennen tai jälkeen treenien. Koska kaurahiutaleista saa hitaasti vapautuvaa energiaa, se antaa hyvin energiaa koko treenien ajaksi tai auttaa palautumaan treenien jälkeen. Myös kaurapuurosta saatava magnesium on tärkeää lihasten toiminnan kannalta.
4. Helppo lisätä proteiinia ja terveellisiä rasvoja
Puuroon on helppo lisätä lisäksi proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Lisää tuoreita marjoja tuomaan makeutta sekä C-vitamiinia ja antioksidantteja. Lisätäksesi proteiinia ja hyviä rasvoja puuroaterialle, lisää puuron päälle pähkinöitä tai siemeniä.
5. Hyvä kuidun lähde
Kaurapuuron runsas kuitupitoisuus auttaa alentamaan kolesterolia. Kaura sisältää liukoista kuitua, jota kutsutaan beetaglukaaniksi. Beetaglukaani ehkäisee kolesterolin imeytymistä verenkiertoon.
Video: Testaa myös herkullinen kauraleipä!
3:35
Lähde: Dailymail