Hans Välimäki jakoi parhaat puurovinkkinsä.
Tammikuussa uutisoitiin televisiostakin tutun kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäen yllättävästä peliliikkeestä. Välimäki yhteistyökumppaneineen avaa keväällä 2025 Helsingin keskustaan jälleen uuden ravintolan.
Tarjolle tulee niin eurooppalaistyylistä aamiaista kuin klassikkoannoksia sisältävää brasserie-lounasta sekä -illallista. Ravintolan lupauksena on sen lisäksi tarjoilla kaupungin parasta aamupuuroa.
Lue myös: Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"
Parhaan puuron salaisuus?
Mikä sitten on parhaan puuron salaisuus? Hans Välimäki paljasti vinkkinsä sunnuntaina Huomenta Suomessa. Välimäki valmisti studiossa bircher-puuroa, joka tunnetaan myös nimellä bircher-mysli. Kyseessä on sveitsiläisen lääkärin Maximilian Bircher-Brennerin 1900-luvun alussa kehittämä tuorepuuro.
– Parasta tässä on se, että raaka-aineet löytyvät kaikkien kotoa, tai aika monen kotoa.
Välimäki aloitti puuron tekemisen lisäämällä kulhoon kaurahiutaleita ja omenamehua. Omenamehun sijaan nesteenä voi käyttää myös vaikka vettä tai maitoa. Puuron jujuna on, kuten tuorepuuroissa yleensä, että se valmistetaan ajoissa valmiiksi tekeytymään. Jos puuroa on tarkoitus syödä aamulla, se kannattaa valmistaa edellisenä iltana.
– Tätä voi tehdä isomman satsin kerralla. Tämähän säilyy monta päivää.
Lääkäri Bircherin alkuperäisessä käytettiin lähinnä kauraa ja hedelmiä, mutta modernimpaan version Välimäki lisäsi jogurttia ja rahkaa.
– Voi lisätä myös kermaa, niin tulee luksusversio.
Nappaa Hans Välimäen puuro-ohje: Hans Välimäen paras puuro