Huffington Post listasi rasvaisten ruokien todelliset herkut, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon. Nämä rasvapommit sisältävät erityisesti pehmeitä rasvoja, joiden saannista myös laihduttajien kannattaa huolehtia.
Rasvoja ei kannata pelätä, mutta niiden laatuun on syytä kiinnittää huomiota. Katso listaus parhaista hyvien rasvojen lähteistä.
Avokado
Puolikas avokado sisältää lähes 15 grammaa rasvaa. Käytä avokadoa esimerkiksi leivän välissä korvaamaan majoneesi tai muu rasva.
Mantelit (ja muut pähkinät)
Melkein mikä tahansa pähkinä on terveellinen ja rasvainen välipala, mutta manteli on niistä vähäkalorisin vaihtoehto. 23 mantelia sisältää hieman yli 14 grammaa rasvaa. Mantelit ovat siis terveellinen ja nälkää pitävä välipala.
Lohi (ja muut rasvaiset kalat)
Lohi on rasvaisista kaloista tunnetuin, mutta myös monissa muissa kaloissa on runsaasti hyviä rasvoja. Kokeile esimerkiksi makrillia, siikaa ja silakkaa. Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa.
Oliivit ja oliiviöljy
Kymmenen oliivia salaatin joukossa tuo salaattiin noin 5 grammaa rasvaa. Jos oliivit eivät maistu, on oliiviöljy erinomainen vaihtoehto päivittäiseen käyttöön. Oliiviöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon.
Pellavansiemenet
Teelusikallinen pellavansiemeniä sisältää hieman yli neljä grammaa rasvaa. Siemenet sopivat esimerkiksi smoothieen, salaatteihin, jogurtin joukkoon tai keittoihin.
Kananmuna
Yksi iso kananmuna sisältää lähes 5 grammaa rasvaa. Kananmunat ovat loistava proteiininlähde, jota kannattaa hyödyntää esimerkiksi aamiaisella.
Lähde: Huffington Post
MTV Lifestyle