Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Äitylit-piirakka" villitsee: Annen superhelppoa raparperireseptiä ylistetään somessa – kokeile itse!

Raparperipaistos raparperipiirakka äitylit-piirakka
Anne Houda Rabtin raparperipaistos tai -piirakka nautitaan maidon tai vaniljakastikkeen kera.Anne Houda Rabti
Julkaistu 21.06.2017 12:19
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Facebookin kuuluisassa Äitylit-ryhmässä jaettu raparperipaistos-resepti hurmaa helppoudellaan ja herkullisuudellaan. 

Joensuulainen Anne Houda Rabti jakoi Facebookin suosittuun Äitylit-ryhmään äitinsä vanhan raparperireseptin. Tämä piirakka, jota paistokseksikin voi kutsua, on äärimmäisen helppo valmistaa.

– Äiti teki tätä, kun olin penska. Pyysin ohjeen talteen, kun hän oli vielä kunnossa.

Annen reseptiin tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan raparperia, vehnäjauho-sokeriseosta ja voita. Paistos laitetaan 200-asteiseen uuniin tunniksi ja nautitaan maidon tai vaniljakastikkeen kera.

Superhelppo resepti sai Äitylit innostumaan ja monet ryhmäläiset päättivät heti kokeilla herkulliselta kuulostavaa paistosta. Annen postaukseen tulviikin nyt kommentteja, joissa reseptiä on testattu ja sitä ylistetään. 

– Se on kyllä hyvää ja piirakan rapsakka pinta maistuu hieman kinuskille, Anne kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.

Makuja.fi julkaisee reseptin Annen luvalla.

Annen helppo raperperipaistos eli "Äitylit-piirakka"

annen piirakkaLado voiloihkot piirakan päälle.Anne Houda Rabti

Tuoretta raparperia pilkottuna (noin 7-8 vartta)
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
Voita lohkoina

Tarjoiluun:

Maitoa tai vaniljakastiketta

Lado pilkottuja raparperinpaloja pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Sekoita sokerit ja vehnäjauhot ja ripottele seos raparperien päälle. Lohkoa voista paloja ja heittele piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Nauti maidon tai vaniljakastikkeen kera. 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta