Älä juo! Siideriä vedetään myynnistä

Siideri takaisinveto
Erä Somersby-siideriä vedetään myynnistä. Shutterstock/Sinebrychoff

Sinebrychoff vetää erän Somersby-siideriä myynnistä.

Juomavalmistaja Sinebrychoff tiedottaa siiderierän takaisinvedosta. 

Takaisinveto koskee Somersby Crushed Apple 4,5% -siiderierää, jossa on parasta ennen -päiväys 16.04.2025 ja koodi E41981. Koodin perässä on myös kellonaika. Kyseessä on 0,33 litran tölkki.

Tölkkiin pakatun Somersby Crushed Apple 4,5% -siiderin yhdessä tuotantoerässä on havaittu laatuvirhe, joka on saanut tölkkejä paisumaan.

– Paisunut tölkki voi sisällä olevan paineen vuoksi käyttäytyä arvaamattomasti, vuotaa, aueta itsestään, poksahtaa tai haljeta. Pyydämme kuluttajia toimimaan varovasti paisuneiden tölkkien kanssa, Sinebrychoffilta kerrotaan.

Valmistajan mukaan laatuvirhe vaikuttaa myös juoman makuun. Tuote-erä poistetaan myyntipisteistä ja kuluttajat voivat palauttaa kyseisen erän tuotteet kauppaan. 

Sinebrychoff suosittelee pakkaamaan paisuneet tölkit vähintään muovipussiin vuotamisvaaran vuoksi.

Katso myös: Miksi siiderissä on pohjasakkaa?

Miksi siiderissä on pohjasakkaa? 0:59
Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetoja selittää, mitä pohjasakka kertoo siideristä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.