Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Älä sorru pahaan leivontavirheeseen – tästä syystä taikinaa täytyy kohottaa kaksi kertaa

Taikina
Taikinan kohottaminen on hyvin tärkeää leivonnaisten onnistumisen kannalta.Shutterstock
Julkaistu 21.02.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Jos pullista tai sämpylöistä ei tule kuohkeita, löytyy syy usein siitä, että kohottamisessa on epäonnistuttu. Tiesitkö, minkä vuoksi kohottaminen on niin tärkeää?

Elintarviketieteiden tohtori ja Primulan kehityspäällikkö Laura Flander kertoi Makuja.fi-sivustolle, minkä vuoksi leivonnaisia on niin tärkeä kohottaa.

Selvisi, että on yhtä tärkeää, että leivonnaisia kohotetaan ennen taikinan muovaamista sekä sen jälkeen, kun sämpylät tai pullat ovat saaneet oikean muodon.

– Jos leivonnaisia kohotetaan, niin leivonnaisista tulee ihanan pehmeitä, Flander toteaa.

Miksi taikinan kohottaminen on niin tärkeää? Katso vastaus videolta!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä sorru yleiseen virheeseen: Tästä syystä leipään tehdään viiltoja ennen paistamista Ota helppo niksi avuksi: Tästä tiedät, että pullat ovat kypsiäKoko Suomi leipoo -voittaja varoittaa yleisimmistä pullamokista: "Lopputuloksena kuivia kökköjä"Tämä varmistaa leivonnaisten onnistumisen – älä jätä tärkeää vaihetta välistäAsiantuntija: Näin pullataikina kuuluu kohottaaTäydellisen pullataikinan salaisuus – ethän tee näitä virheitä?

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta