Älä syö! Yritys varoittaa: Tämä hillo ei välttämättä ole elintarvikekelpoista
Riitan Herkku Oy on ilmoittanut valmistamansa hillon mahdollisesta haittavaikutuksesta terveydelle.
Riitan Herkku Oy:n valmistaman viikunahillon sisältämässä viikunassa on mahdollisesti liian suuri määrä aflatoksiinia, kertoo Ruokavirasto.
Pitoisuus kyseisessä raaka-aineessa on mahdollisesti niin korkea, etteivät siitä valmistetut tuotteet ole elintarvikekelpoisia.
Aflatoksiini voi tehdä tuotteesta terveydelle haitallisen, yritys kertoo omassa tiedotteessaan.
Varotoimenpiteenä yritys ohjeistaa kuluttajia olemaan käyttämättä tuotetta, mutta kyseessä ei ole takaisinveto. Yritys kertoo laittaneensa viikunan 18.12.2023 laboratoriotesteihin ja tiedottavansa testituloksista niiden valmistuttua.
Virhe koskee tuotteen Riitan Herkku Viikunahillo, 45 g seuraavia eriä:
- parasta ennen 1.10.2024
- parasta ennen 1.11.2024
- parasta ennen 3.11.2024
Kyseistä viikunahilloa on ollut mukana Riitan Herkun Juustolahjalaatikoissa sekä hillolajitelmissa.
Katso myös: Testaa mahtava lisuke lihalle, kanalle tai juustoille
Lähteet: Ruokavirasto, Riitan Herkku Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa