Älä tee yleistä virhettä! Halloumista tulee sitkeää ja kumimaista
Halloumista tulee helposti sitkeää ja kumimaista. Syynä on usein kovin yleinen ja väärä grillaustapa.
Moni suomalainen herkuttelee kesäisin grillatulla halloumilla, mutta ei tiedä, miten halloumi tulisi oikeasti valmistaa.
Toisin kuin voisi ajatella, halloumia ei tule viipaloida ennen grillausta. Oikeaoppisesti halloumi laitetaan grilliin kokonaisena tai korkeintaan kahdessa osassa. Näin pinnasta tulee rapea ja sisuksesta kumimaisen sijaan mehevä.
Tärkeää on kuivata halloumi talouspaperilla ennen grillausta. Kuuma grilli takaa parhaimman lopputuloksen.
Katso videolta, miten halloumi grillataan oikeaoppisesti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka