Alle euron annokselta! Hittiletut voi valmistaa entistäkin edullisemmin

Näin valmistuvat suomalaisten rakastamat pinaattiletut 2:35 Näin valmistuvat suomalaisten rakastamat pinaattiletut
KATSO MYÖS VIDEO: Tiedätkö, miten pinaattiletut valmistuvat tehtaalla? Kurkkaa kulisseihin!

Oletko koskaan tehnyt pinaattilettuja itse? Suosikkilättyjä kannattaa testata ehdottomasti myös nokkosversiona.

Suomalaiset ostavat vuosittain valtavia määriä valmispinaattilettuja kaupoista. Pinaattilettujen valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Helpot ja herkulliset nokkosletut

Keväällä ja alkukesästä kannattaa lättyjen raaka-aineeksi kokeilla ehdottomasti myös nokkosta! Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.

Pinaattilettujen pääraaka-aineen voit korvata myös pihan ilmaisella nokkosella. Joka tapauksessa, lättyihin tarvitaan vain muutama raaka-aine ja annokselle jää hintaa alle euron.

Martat muistuttavat, että nokkonen ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175–200 milligrammaa per 100 grammaa syötävää kasvinosaa. Pinaatissa vastaava arvo on 45 milligrammaa.

Ruoaksi valmistettaessa nokkoset on hyvä ensin kiehauttaa vähässä vedessä noin 30 sekunin ajan, ja valuttaa ne hyvin siivilässä. Nokkosia voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, keittoihin, munakkaisiin, ohukaisiin, piirakoihin, suolaisiin kekseihin ja sämpylätaikinoihin. 

Juttu on osittainen uusinta toukokuulta 2022.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat