Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

Pinaattiletut
MTV
Julkaistu 18.02.2013 00:00(Päivitetty 01.06.2021 12:50)

Kokeile perinteisiä pinaattilettuja tai terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä.

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • ½-1 tl suolaa
  • 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia

Valmistusohje

Pinaattiletut ja nokkosletut valmistuvat näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki.
  2. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
  3. Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
  4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  5. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut