Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
Julkaistu
(Päivitetty )
Kokeile perinteisiä pinaattilettuja tai terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl öljyä
- ½-1 tl suolaa
- 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
Valmistusohje
Pinaattiletut ja nokkosletut valmistuvat näin:
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
- Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi