Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
Julkaistu
(Päivitetty )
Kokeile perinteisiä pinaattilettuja tai terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl öljyä
- ½-1 tl suolaa
- 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
Valmistusohje
Pinaattiletut ja nokkosletut valmistuvat näin:
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
- Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa