Antipastosarjaan tuli pieni katkos, joten jatketaan kauden herkuilla, porkkanoilla. Olemme nauttineet omasta sadosta jo tovin ja tämän vuoden erikoisuutena kasvatimme myös pyöreitä, pieniä porkkanoita. Mainio idea myös parvekelaatikoihin!
Juureksen makeus nousee paistettaessa esiin ja sitä tasapainottamaan on otettu syvää makua puhkuvaa balsamicoa. Yksinkertaista ja maukasta ja kotimaisilla porkkanoilla parempaa kuin mihin italialaiset pystyvät. Idea tuli mieleen Saku Tuomisen Basta!-kirjasta, vaikka vastaavanlaisia olemme nauttineet usein aiemminkin. Nautitaan sesongista, mutta toimii tämä tietty ympäri vuoden. Antipastona ja lisukkeena.
Katso myös muita antipastoreseptejä (linkki)!
Balsamiporkkanat
porkkanoita
balsamicoa
voita
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
Kuori porkkanat ja siivuta ne sentin paksuisiksi kiekoiksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää voi ja porkkanat ja paista muutama minuutti, kunnes porkkanat alkavat saada väriä. Lisää pannulle sen verran vettä, että porkkanat peittyvät. Anna kiehua niin kauan, kun nestettä riittää ja porkkanat alkavat pehmentyä. Siirrä tarjoiluastiaan ja lorauta päälle tilkka balsamicoa ja silputtu persilja. Anna marinoitua hetki. Lisää hiukan oliiviöljyä ja suolaa. Tarjoile antipastona tai lisukkeena.