Moni ostaa salsakastikkeen tortilloille tai tortillasipseille aina kaupan valmiina versiona, vaikka näin ei välttämättä kannattaisikaan tehdä.
Sivumaku-ruokablogissa suositellaan valmistamaan tomaattisalsaa itse. Vaikka kastikkeeseen tarvitaan muutamia raaka-aineita, joiden pilkkominen vie tovin aikaa, on lopputulos varmasti kaiken sen vaivan arvoinen.
Tomaattisalsa
2 rkl kasviöljyä
4 isoa kypsää tomaattia, palasteltuna
1 punasipuli, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 chiliä oman maun ja saatavuuden mukaan, esim. jalapeno,
hienonnettuna
1 rkl chipotle-kastiketta (kaupan kamaa)
1 rkl oreganoa
muutama korianterioksa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Kuumenna pannu tai kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle kasviöljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää mukaan tomaatit ja chilit ja anna poreilla hiljakseen 20 min. Lisää loput ainesosat ja anna hautua vielä 10 min. Tarkista maku.
Haluatko valmistaa itse myös tortillaletut? Katso maissi-vehnätortillojen resepti Sivumaku-blogista täältä.