Aprillipilalta vaikuttanut pakastepizza tulikin myyntiin ihan oikeasti: "En osaa päättää, onko tämä nerokasta vai rikos ihmiskuntaa vastaan"
Pizzavalmistaja Dr. Oetker on lanseerannut uuden kalapuikkopizzan. Saksassa myyntiin tullutta pakastepizzaa luultiin ensin pilaksi, kunnes totuus valkeni pizzafaneille.
Saksassa on tullut myyntiin erikoinen pakastepizza, joka on päällystetty kalapuikoilla. Tuotteen lanseeraus on herättänyt hämmennystä, sillä tuoteuutuudesta tiedotettiin virallisesti aprillipäivänä. Moni ei uskonut kalapuikkopizzan olemassaoloon ennen kuin sosiaaliseen mediaan alkoi virrata kuvia todellisista tuotepakkauksista kaupoissa. Saksassa pizza oli tullut myyntiin jo maaliskuun puolella.
Internetilmiöstä aprillipilan kautta oikeaksi pizzatuotteeksi
Pizzavalmistajan Saksan nettisivuilla kerrotaan kalapuikkopizzan syntyneen internetilmiön pohjalta.
– Yli kolmen vuoden ajan erittäin sinnikäs yhteisö (,jota johti Twitter-käyttäjä "Stullen-Andreas") on vaatinut Dr. Oetkerilta kalapuikkopizzaa. Monia kiihtyviä keskusteluja ja yhtä huomiota herättävää aprillipilaa myöhemmin, voimme nyt ylpeänä ilmoittaa, että lanseeraamme rajoitetun ajan saatavilla olevan kalapuikkopizzan, Oetkerin nettisivuilla kerrotaan.
"Seison ensimmäistä kertaa tämän pizzan edessä supermarketissa, se on aika villiä", internetilmiön aikanaan aloittanut Andy kirjoitti Twitterissä maaliskuussa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Käytännössä aiempien vuosien aprillipilasta tuli siis nyt totta. Uusi Pizza Bastoncini di Pesce -pakastepizza sisältää tomaattikastikkeen ja mozzarella-edamjuustoseoksen lisäksi pinaattia ja kuusi kalapuikkoa.
Somessa ihmetelty uutuutta
Uusi kalapuikkopizza on puhuttanut muun muassa Twitterissä.
– Dr. Oetker on tuonut myyntiin rajoitetun erän kalapuikko- ja pinaattipizzaa, enkä osaa päättää, onko tämä jumalallisen nerokasta vai rikos ihmiskuntaa vastaan, Twitter-käyttäjä Steven Toese muun muassa tiivisti.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Tällä hetkellä kalapuikkopizzan lanseeraamista Suomeen ei tiettävästi ole suunnitteilla. Dr. Oetkerilta on tulossa keväällä uutuuspizzoja Suomen markkinoille, mutta kalapuikkopizza ei ole näiden joukossa. Pizza on Saksassakin myynnissä vain rajoitetun ajan. Saksan Dr. Oetkerin sivuilla kuitenkin vinkataan, että kalapuikkopizzan voi tuunata helposti myös itse lisäämällä pinaattipakastepizzan päälle kalapuikkoja.
Spagettia, sushia ja ranskalaisia pizzan täytteenä
Kalapuikkojen lisäksi pizzan päälle on keksitty vuosikymmenten aikana laittaa jos jonkinlaisia täytteitä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin viime joulukuussa pakastepizzojen historiasta Suomessa. Pakastepizzojen parissa 1990-luvulta lähtien työskennellyt Dr. Oetker Suomi Oy:n toimitusjohtaja Pirkka Peltoniemi muisteli erikoisimpia pizzakokeiluja.
– Meillä oli esimerkiksi 1990-luvun lopussa pastapizza, jonka täytteenä oli spagettia. Se oli kohtuullisen myyväkin ja muistan, että se myös maistui hyvältä, Peltoniemi muisteli.
Kerroimme myös helmikuussa Kotipizzan hämmentävästä uutuuspizzasta, jonka täytteenä maistuu poronkäristys. Muissakin pizzerioissa on aiemmin kokeiltu muitakin poikkeuksellisia täytteitä. Iltalehden mukaan Järvenpään Kotipizzassa sekä Lappeenrannassa Don papa sataman -kesäpizzeriassa on aiemmin myyty muun muassa sushipizzaa.
Porvoolaisilla sen sijaan on todella yllättävä pizzan täyte: ranskalaiset perunat.
– Muualla Suomessa annoksemme voi kuulostaa erikoiselta, mutta porvoolaisten suosiossa on ollut jo 13 vuotta Porvoon Pizza, jonka päällä on ranskalaisia perunoita, Viking Pizzeria Porvoon omistaja Bastret Dushi kertoi vuonna 201
Videolla: Näin pakastepizzan voi tuunata ennen uuniin laittoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku