Artisokka-trilogian toisessa osassa olisi tarjolla suosituin italialainen tapa kokata tätä kevätherkkua, täytettynä, carciofi ripieni. Ensimmäisessä osassa kokattiin artisokkaa juutalaiseen tapaan ja lopuksi tomaattista artisokka-kanapataa.
Carciofi ripieni Artisokkaa täytettynä
neljälle
4 artisokkaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
ripaus chilirouhetta
leivänmuruja/korppujauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa
Laita uuni lämpiämään. Tee täyte: freesaa valkosipulia, yrttejä ja chiliä pannulla. Sekoita kulhossa yrtti-valkosipuliseos, leivänmurut, oliiviöljy ja sitruunamehu. Koostumus on kiinteä, mutta kostea. Perkaa artisokat (opetusvideo). Poista niistä keskusta ja täytä seoksella. Laita uunivuokaan varsi ylöspäin. Kaada pohjalle viini ja vettä n. 5 mm vettä. Kaada artisokkien päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Peitä vuoka foliolla. Hauduta uunissa n. 1,5 tuntia. Valele välillä artisokkia vedellä. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoile ja nauti.
PS. Muistathan, että keskustelu käy aina kuumana Sivumaun Facebook-sivuilla.