Artisokka-trilogian kolmannessa osassa otetaan käyttöön purkkiartisokka ja laitetaan se luonteikkaaseen, mutta olennaiseen sivurooliin. Tomaattisen artisokka-kanapadan kanssa voit nauttia riisiä, perunaa tai rapeaa leipää. Joku voi innostua tekemään tästä vaikka pastakastikkeen (pilko silloin kana pienemmäksi). Voit käyttää valko- tai punaviiniä makusi (tai avatun pullon) mukaan. Broileri voi olla mitä tahansa osaa luuttomana. Todella simppeliä ja supermaukasta!
Tutustu myös aiempiin artisokkaohjeisiin: täytettynä ja paistettuna juutalaiseen tapaan.
Tomaattinen artisokka-kanapata
neljälle
2 broilerin rintafileetä tai 4 koiven lihat luuttomana
1 prk artisokansydämiä (mieluiten vedessä), suupalan kokoisiksi pilkottuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
kourallinen oliiveja, kivet pois (voi olla vihreitä ja/tai mustia)
2 rkl kapriksia
1,5 dl puna- tai valkoviiniä
2 rkl balsamietikkaa
1 tl timjamia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa, koristeeksi
Pilko broilerifileet neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista fileiden pinta ja freesaa sipulia pannulla. Laske hiukan lämpöä, lisää valkosipuli ja timjami ja freesaa pieni hetki. Kaada pannulle viini ja kiehauta. Kaavi maut mukaan pannunpohjalta. Kaada mukaan tomaattimurska ja etikka. Peitä kannella ja anna hautua 30 min. Lisää puolivälissä artisokat, oliivit ja kaprikset. Mausta lopussa mieleiseksi. Koristele persiljalla ja tarjoile.
VINKKI! Lisään purkkitomaattimurskaan yleensä hiukan hunajaa tai sokeria makua pyöristämään.