Asiantuntija: Näitä maitotuotteita kannattaisi suosia
Ravitsemusasiantuntija puhuu hapatettujen maitotuotteiden puolesta.
Maitotuotteita on tänä päivänä tarjolla valtavasti, mutta mitkä ovat niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja? Liikuntaravitsemuksen asiantuntija Olli Ilander muistuttaa, että hapatetuissa maitotuotteissa on terveydelle erityisen hyödyllisiä piirteitä.
– Jogurtissa on omalla tavallaa erityisen hyödyllinen ja mielenkiintoinen piirre – ja se on maitohappobakteeripitoisuus
– Kaikissa hapatetuissa maitovalmisteissa on niitä bakteereja – ja ne ovat monella tavalla hyödyllisiä, Ilander jatkaa.
Jos maitotuotteita syö tavallisesti rajoitetusti, suosittelee asiantuntija valitsemaan lautaselle tai lasiin hapatettuja maitovalmisteita.
– Jos haluaa laittaa maitovalmisteita paremmuusjärjestykseen, niin hapatetut maitovalmisteet ovat siinä mielessä hyödyllisempiä kun sellaiset, joita ei ole hapatettu, Ilander summaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa