Ravitsemusasiantuntija puhuu hapatettujen maitotuotteiden puolesta.
Maitotuotteita on tänä päivänä tarjolla valtavasti, mutta mitkä ovat niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja? Liikuntaravitsemuksen asiantuntija Olli Ilander muistuttaa, että hapatetuissa maitotuotteissa on terveydelle erityisen hyödyllisiä piirteitä.
– Jogurtissa on omalla tavallaa erityisen hyödyllinen ja mielenkiintoinen piirre – ja se on maitohappobakteeripitoisuus
– Kaikissa hapatetuissa maitovalmisteissa on niitä bakteereja – ja ne ovat monella tavalla hyödyllisiä, Ilander jatkaa.
Jos maitotuotteita syö tavallisesti rajoitetusti, suosittelee asiantuntija valitsemaan lautaselle tai lasiin hapatettuja maitovalmisteita.
– Jos haluaa laittaa maitovalmisteita paremmuusjärjestykseen, niin hapatetut maitovalmisteet ovat siinä mielessä hyödyllisempiä kun sellaiset, joita ei ole hapatettu, Ilander summaa.