Kaipaatko drinkkivinkkejä juhannukseksi? Baarimestari Mikael Karttusella on takataskussaan kaksi helppoa juomareseptiä juhannuksen juhlijoille. Karttunen valmisti juomat tiistaina Huomenta Suomen lähetyksessä.
Baarimestari ja Altian brändilähettiläs Mikael Karttunen valmisti Huomenta Suomen lähetyksessä kaksi trendikästä ja raikasta kesäjuomaa. Ensin lasiin rakentui superhelppo ginger tonic, eli inkivääriversio perinteisestä gt:stä.
– Tämän hetken suurimpia trendejä on se, että ollaan siirtymäsä väkevämmistä juomista miedompiin juomiin. Se ei tarkoita sitä, että makujen täytyisi vähentyä, vaan päinvastoin, tässä maistuu aito ja oikea inkivääri, Karttunen kertoo juomatrendeistä ja ginger tonic-juomasta.
Ginger tonic valmistuu jäihin inkiväärilikööristä, tonic-vedestä ja limenmehusta. Juoma viimeistellään limerenkaalla ja tuoreella inkiväärisiivulla. Karttusen mukaan Altian vastikään lanseeraama inkiväärilikööri edustaa uuden sukupolven liköörejä, joissa ei käytetä esansseja eikä väriaineita. Baarimestarin mukaan juomatrendit seuraavat maailman ruokatrendejä, eli se mikä on trendikässä ensin keittiössä on pian trendikästä myös baaritiskillä.
Matala-alkoholillisten juomien lisäksi trendikkäitä ovat nyt myös täysin alkoholittomat drinkit, mocktailit.
– New Yorkissa ja Lontoossa on jo baareja, jotka tekevät pelkästään mocktaileja. Trendi on leviämässä koko maailmaan. Uskon, että tällaisia paikkoja nähdään jo ensi kesänä Suomessakin.
Videolta näet myös, miten valmistetaan toinen trendikäs kesädrinkki, Mappi Ö. Karttunen käyttää juoman valmistamiseen muun muassa hunajaa, limeä ja rommia.