Trendikkäimmät tilaavat nyt baarissa tämän legendaarisen 1980- ja 1990-lukujen hittidrinkin – milloin joit viimeksi?
Trooppiset maut ovat palaamassa cocktaileihin ja trendikkään nautiskelijan juomavalinta sisältää nyt ananasta.
Kerroimme torstaina MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla juomatrendeistä Suomessa vuonna 2020. Altian mukaan trendeissä korostuvat nyt raikkaus, värikkyys, helppous, maustekasvien hyödyntäminen, uudet pakkausmuodot sekä vastuullisuus.
Raikkaat cocktailit tekevät edelleen kauppansa ja makumaailmassa ollaan nyt palaamassa kohti tropiikkia.
– Trooppiset maut ovat suomalaisille tuttuja ja helppoja. Trooppisista juomista on ruvennut tulemaan raikkaampia versioita, jotka eivät ole niin esanssisia enää, Altian tuotekehitys- ja innovaatioprojekteissa mukana oleva tutkimuspäällikkö Milla Sorsakivi kertoo.
Jos nyt hyppäisi aikakoneella 1980-luvulle ja maistaisi sen ajan liköörivalikoimaa, huomaisi juomien olevan hyvin erilaisia kuin tänä päivänä. Kulutustottumukset ovat muuttuneet ja esanssiset sokeriliemet vaihtuneet raikkaisiin, luonnollisiin makuihin.
Trendikäs tilaa nyt ananasdrinkin, kuten Piña Coladan
Baarimestari Mikael Karttunen ennustaa, että seuraava hitti cocktaileissa on ananas.
– Baarimestarit ovat jo pitkään intoilleet ananaksesta, koska se on eräänlainen palvelukulttuurin symboli. Nyt intoilu on siirtymässä myös tiskin toiselle puolelle, Karttunen sanoo.
Trendikäs valinta baarissa onkin nyt kasari- ja ysäriklassikko Piña Colada. Juoma kehiteltiin itse asiassa alun perin Caribe Hilton -hotellissa Puerto Ricossa jo vuonna 1954. Hotellin baarimikkona työskenteli tuolloin Ramon “Monchito” Marrero, jota tarinan mukaan pyydettiin luomaan nimikkodrinkki hotellin Beachcomber-rantabaarille. Aluksi juoma sisälsi vain kookoskermaa ja ananasmehua, mutta myöhemmin sitä terästettiin myös rommilla.
Baarimestari Mikael Karttunen suosittelee myös valitsemaan Piña Coladaan kookoskerman makean kookosliköörin sijaan.
– Itse suosittelen lähtemään liikkeelle siitä, että otat kaupasta kookoskerman, tuoretta ananasta, ananaslikööriä ja rommia. Sitten vain kaikki blenderiin ja jäämurskaa perään.
Tältä näyttää Piña Colada -drinkki Hans Välimäen baarissa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"