Olen viime aikoina miettinyt juureksia ja sitä, voisiko niitä tehdä kaikilla tavoilla, joilla perunoita kokataan. Tottakai se onnistuu, mutta olisiko joukossa joku napakymppi? Röstiä, hasselbackaa, frittejä, linnaperunat jne. Aloitin bataatista ja takuuvarmasta hyvästä, gnoccheista.
Bataatti osoittautui tällä tapaa yllättävänkin makeaksi. Raastaisin seuraavalla kerralla vielä päälle parmesaania tai lisäisin sitä pestoon ja ripottelisin annokseen paahdettuja pinjansiemeniä. Gnocchit voi vain keittää, mutta itse pidän, kun pinta sen jälkeen paistetaan rapeaksi. Katso myös klassisempi gnocchi-resepti täältä.
Bataattignocchit rucola-pestolla
3 hlölle väliruoaksi (tai pääruoaksi alkupalan kera)
1 iso bataatti
20 g voita + 10 g paistamiseen
3 dl vehnäjauhoja
ripaus muskottipähkinää raastettuna
suolaa
pippuria
rucolapestoa (ohje alla)
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja palastele parin sentin palasiksi. Paahda uunissa 15 min. Anna jäähtyä. Survo bataatti tasaiseksi muusiksi. Sekoita mukaan muut ainekset ja muokkaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta sormen paksuisia tankoja ja leikkaa niistä peukalonpään pituisia palasia. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää suolaa. Keitä gnoccheja erissä. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nouki ylös reikäkauhalla. Kuumenna iso pannu liedellä. Sulata nokare voita ja paista gnoccheihin rapsakka pinta. Sekoita yhteen rucola-peston kanssa ja tarjoa.
Rucola-pesto
1 puntti rucolaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa
Survo ainekset sekaisin morttelissa. Tarkista maku ja säädä mieleiseksi.