Näin juhannuksena on oiva hetki laittaa Sivumaun ekat drinkkiohjeet, vaikka pitkäripaiset ovatkin jo sulkeneet ovensa tältä viikolta. Spritzerit eivät ole vielä kunnolla iskeneet läpi Suomessa, mutta esimerkiksi Italian aperitiiviaikaan ne kuuluvat olennaisena osana. Aperoliin törmäsimme ensimmäistä kertaa siellä ja hullaannuimme siihen kertaheitolla. Aperol Spritzin ohje on kirjattu ihan pullonkin taakse, mutta laitan sen vielä tähänkin, jotta useampi uskaltaisi kokeilla kesän kynnyksellä Alkoon tullutta uutuutta. Maultaan se on Campariin vivahtavaa, mutta makeampaa.
Lukaisin jostain jenkkiblogista myös simppelin Campari Spritzerin ohjeen, johon tykästyin eilen täysin. Enpä olisi osannut itse sekoittaa keskenään katkeroa ja olutta. Kannatti kokeilla. Kippis ja maistuvaa juhannusta! Otetaan iisisti ja kohtuudella.
Campari Spritzer
4 cl Camparia
1,5 dl India Pale Ale -olutta (IPA)
sitruunaviipale
jäitä
Aperol Spritz
2 osaa Aperolia
3 osaa kuohuviiniä
lorautus kivennäisvettä
jäitä
Aperol Spritz ja italialaista aperitivoantia