Tässäpä juhlavan oloinen ja hyvin helppo klassikko-cocktail, joka sopii mihin tahansa tilanteeseen, mutta ulkoasunsa puolesta mainiosti jouluun tai vaikka jouluaskareiden hengähdystuokioon tai pakettien paketoimisen kylkeen. New York Sour kehitettiin muuten Chicagossa jo 1800-luvun lopulla.
VINKKI! Drinkki toimii niin reseptin mukaisesti kuin myös valkuaisella höystettynä, sour kun on. Makuasia ja hyvää sen kanssa tai ilman.
PS. Tsekkaa myös muut drinkkiohjeet!
PPS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. (uudellla ilmeellä). Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
The New York Sour Cocktail
4 cl bourbonia (muukin viski käy)
2 cl sokerilientä (1:1)
2 cl sitruunamehua
2 cl punaviiniä
sitruunankuorikiehkura
jäämurskaa tai pieniä jäitä
on the rocks -lasi
Laita sheikkeriin jäitä ja kaada sinne viski, sokeriliemi ja sitruunamehu.
Sheikkaa kylmäksi 15 sek. Täytä on the rocks -lasi jäämurskalla tai pienillä jäillä.
Kaada sheikkerin sisältö siivilöitynä lasiin.
Kaada punaviini varovasti drinkin pinnalle ja viimeistele sitruunankuorikiehkuralla.