Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Elämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"

1:00img
Julkaistu 27.06.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Jos haluat takuuvarmasti onnistunutta ja mehevää grillattua broileria, valmista se HK:n lihakokkien ohjeella.

Miten broilerista saa grillattua täydellistä? Avainasemassa on oikea ruhonosa sekä sen esikypsennys, muistuttavat HK:n grillikokit. Taatusti mehevän lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä. 

Jos laitat broilerin koipireidet suoraan raakoina grilliin, riskinä on paitsi kärvähtänyt kana myös liekkimeri. 

– Kanan rasva syttyy ihan älyttömän herkästi tuleen, vaikka grillissä olisi vain mieto hiillos, HK:n grillikokit kertovat.

Hauduta mausteliemessä ennen grillaamista

Koipireisi.00_00_55_07.Still001

Grillissä broilerit ainoastaan lämmitetään ja niihin otetaan kaunis pintaväri. 

Siksi broileri kannattaakin hauduttaa kypsäksi keittämällä ennen grillaamista.

– Jos olet vaikka mökille lähdössä, voit edellisenä päivänä  jo esivalmistella broilerin hauduttamalla sen mausteliemessä kypsäksi. Liemessä voi olla ihan perus kanalientä, yrttejä, mausteita – ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Hauduta kypsäksi, jäähdytä ja ota mukaan.

Kun tulee aika grillata, kypsäksi haudutettuihin broilerinkoipiin otetaan grillissä vain pintaväriä ja tietysti hiiligrillissä sitä toivottua savun makua. Kun pinta on saanut väriä, koivet siirretään esimerkiksi grillin yläritilälle, pois suorasta hiilloksesta pysymään lämpimänä.

– Ei oikein voi epäonnistua. Kunhan suolaan ei laita liikaa sinne mausteliemeen, HK:n grillikokit toteavat.

Katso videolta, miten teet elämäsi parasta grillibroileria!

Lue myös: Yleinen uskomus makkaran grillauksesta onkin väärä – voit unohtaa tärkeäksi luulemasi säännön: "Ei ole mitään väliä" 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka