Elämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"
Jos haluat takuuvarmasti onnistunutta ja mehevää grillattua broileria, valmista se HK:n lihakokkien ohjeella.
Miten broilerista saa grillattua täydellistä? Avainasemassa on oikea ruhonosa sekä sen esikypsennys, muistuttavat HK:n grillikokit. Taatusti mehevän lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä.
Jos laitat broilerin koipireidet suoraan raakoina grilliin, riskinä on paitsi kärvähtänyt kana myös liekkimeri.
– Kanan rasva syttyy ihan älyttömän herkästi tuleen, vaikka grillissä olisi vain mieto hiillos, HK:n grillikokit kertovat.
Hauduta mausteliemessä ennen grillaamista
Siksi broileri kannattaakin hauduttaa kypsäksi keittämällä ennen grillaamista.
– Jos olet vaikka mökille lähdössä, voit edellisenä päivänä jo esivalmistella broilerin hauduttamalla sen mausteliemessä kypsäksi. Liemessä voi olla ihan perus kanalientä, yrttejä, mausteita – ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Hauduta kypsäksi, jäähdytä ja ota mukaan.
Kun tulee aika grillata, kypsäksi haudutettuihin broilerinkoipiin otetaan grillissä vain pintaväriä ja tietysti hiiligrillissä sitä toivottua savun makua. Kun pinta on saanut väriä, koivet siirretään esimerkiksi grillin yläritilälle, pois suorasta hiilloksesta pysymään lämpimänä.
– Ei oikein voi epäonnistua. Kunhan suolaan ei laita liikaa sinne mausteliemeen, HK:n grillikokit toteavat.
Katso videolta, miten teet elämäsi parasta grillibroileria!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno