Lihatalo HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali muistuttaa vapun kunniaksi tärkeimmistä nakkisäännöistä.
Suomalaiset ahmivat perinteisesti vappuna jopa 25 miljoonaa nakkia. Yleisin nakkivalinta on lihatalo HKScanin mukaan luonnonsuolinakki.
Perinteisin valmistustapa on kuumentaa nakit kuumassa vedessä kattilassa.
– Vaikka valmistustapa on helppo, voi siinäkin epäonnistua ihan kunnolla, HK:lta muistutetaan.
Nakkien valmistamisen perusohje
Nakkien valmistamisen perusohje on yksinkertainen: kiehauta reilusti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä. Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi.
Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.
– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoittaa HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali.
Lue myös: Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"
Lähde: HKScan
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.